EU Helichrysum 5 ml scaled 1

4 BENEFICII ALE ULEIULUI ESENȚIAL DE HELICHRYSUM ȘI DE CE ESTE NUMIT FÂNTÂNA TINEREȚII

Helichrysum
4 BENEFICII ALE ULEIULUI ESENȚIAL DE HELICHRYSUM ȘI DE CE ESTE NUMIT FÂNTÂNA TINEREȚII 2

Denumit „Imortelle” din motive întemeiate, beneficiile uleiului esențial de Helichrysum pentru piele au fost promovate din generație în generație.

Cu toate acestea, această „fântână a tinereții” poate face mult mai mult decât a ajuta la netezirea ridurilor și la eliminarea petelor.

Există mai multe beneficii ale uleiului esențial de Helichrysum care vă pot uimi.

TOTUL DESPRE HELICHRYSUM

O floare anuală frumoasă, helichrysum este din familia margaretelor și este numită pentru aspectul său – nu spre deosebire de o explozie de soare!

Helichrysum este de fapt un întreg gen, cu multe varietăți sub el. Multe sunt cultivate în SUA pentru frumusețea lor ornamentală, dar sunt originare din regiunea mediteraneană.

Alte helichrysum sunt din sudul Africii de Sud.

Utilizările uleiului esențial de Helichrysum sunt bine stabilite ca parte a medicinei tradiționale din acea regiune.

În termeni istorici, helichrysum a fost selectat de secole, uneori indicat ca un dar zeilor greci sub formă de capete de flori uscate.

Acum, utilizările uleiului esențial de helichrysum sunt considerate mai bine un cadou pentru noi, cu capacități de inversare a vârstei și factori de vindecare ambalate într-o floare încântătoare și strălucitoare.

Când nu era oferit locuitorilor din Muntele Olimp, helichrysum avea aplicații tradiționale pentru o serie de condiții: afecțiuni respiratorii, probleme ale pielii, probleme ale ficatului și vezicii biliare, inflamații, insomnie și infecții, toate au venit cu o „rețetă” pentru helichrysum.

Nu toate aceste utilizări au fost încă confirmate, dar una câte una comunitatea științifică descoperă că anticii erau înțelepți când era vorba de alegerea remediului.

Helichrysum italicum și H. angustifolium sunt denumirile interschimbabile pentru uleiul esențial folosit în mod obișnuit, deși ne putem uita la întregul gen atunci când înțelegem componentele generale pe care le poartă.

În cadrul uleiului esențial, cetonele și terpenele prezintă efecte puternice și, în timp ce aceste componente sunt de obicei indicatori că ar trebui să se folosească precauție, helichrysum este un ulei incredibil de sigur și versatil în ceea ce privește aplicarea.

4 BENEFICII ALE ULEIULUI ESENȚIAL DE HELICHRYSUM

Pe măsură ce cercetătorii cercetează efectele și beneficiile plantelor antice, găsim în mod repetat confirmarea că remediile tradiționale sunt adesea urmăribile în știință.

Iată câteva dintre utilizările istorice ale helichrysum care încep să se nască în cercetarea modernă și vedem multe dintre aceste beneficii în uleiul esențial de helichrysum:

1. SOLUȚIE DE REZISTENȚĂ LA ANTIBIOTICE

Substanțele antimicrobiene au fost folosite de secole, dar apariția antibioticelor moderne și utilizarea excesivă ulterioară a creat superbacterii rezistente la medicamente.

Acum, produsele naturiste recapătă în centrul atenției ca tratamente eficiente.

În 2009, oamenii de știință francezi au evaluat uleiul esențial de helichrysum pentru potențialul său antibacterian și nu au fost dezamăgiți. Ei au remarcat că uleiul esențial de helichrysm ( H. italicum , mai exact), „reduce semnificativ rezistența la mai multe medicamente” a mai multor bacterii.

2. ACTIVITATE ANTIMICROBIANĂ

În regiunile sale native, helichrysum este cunoscut ca antiinflamator și antimicrobian.

Pentru a începe să exploreze validitatea acestor afirmații, cercetătorii iranieni au testat compoziția uleiului esențial de helichrysum atât pe bacterii Gram negative și Gram pozitive, cât și pe contaminanți fungici.

Echipa a descoperit că uleiul esențial de helichrysum a avut un efect moderat atât asupra bacteriilor gram pozitive, cât și asupra bacteriilor gram negative, precum și „un efect fungicid substanțial asupra ciupercilor studiate”.

3. STRES ȘI EPUIZARE

Ca parte a unui articol din 2013 din Journal for Alternative and Complementary Medicine , uleiul esențial de helichrysum a fost amestecat cu uleiuri de mentă și busuioc pentru a forma un amestec potențial relaxant.

Indivizii au participat la un studiu dublu orb, randomizat, placebo pentru a determina dacă aromaterapia prezintă într-adevăr efecte relaxante.

Persoanele din studiu s-au descris ca având de-a face cu epuizare și epuizare mentală.

Întrucât să ne acordăm timp pentru a avea grijă de noi înșine este o parte importantă a reducerii oboselii și a stresului, atât placebo, cât și uleiurile au redus oarecum oboseala.

Cu toate acestea, amestecul de uleiuri esențiale a fost mult mai mare, confirmând capacitatea lor de a ne afecta cu adevărat creierul și sistemele corpului dincolo de placebo sau efectele generale de auto-îngrijire.

4. ANTIINFLAMATOR

Când funcțiile normale ale sistemului imunitar intră în exces, inflamația dureroasă și uneori care pune viața în pericol se poate instala oriunde, de la afecțiuni ale pielii la artrită la boli de inimă.

Acest lucru plasează substanțele antiinflamatorii drept unul dintre cele mai importante remedii și stimulente de sănătate pe care ne putem pune mâna.

Uleiul esențial de Helichrysum se încadrează în această categorie, prezentând efecte antiinflamatorii într-un articol din 2004 din Jurnalul de Etnofarmacologie.

CEL MAI BUN ULEI ESENȚIAL ANTI-ÎMBĂTRÂNIRE

Oricât de interesante sunt aceste remedii și beneficii, beneficiile uleiului esențial de helichrysum și efecte aproape legendare se găsesc în capacitățile sale anti-îmbătrânire.

După cum am menționat, uneori este cunoscut sub numele de nemuritor sau etern , demonstrând cunoștințele populare că poate fi un secret pentru a îmbătrâni bine – sau poate inversarea taxei pe care a avut-o deja vârsta! :)

Anti-îmbătrânirea este un proces întreg și orice proces poate fi încetinit sau inversat, indiferent de ceea ce spune calendarul.

Cheia, aproape fără îndoială, constă în combinația dintre capacitățile antiinflamatorii și antioxidante ale plantei și uleiului, helichrysum fiind găsit ca unul dintre cele șaptesprezece uleiuri esențiale care rămân antioxidanți foarte activi chiar și la concentrații mai mici.

Stresul oxidativ este o componentă majoră a îmbătrânirii, care este un factor de risc principal pentru bolile de inimă.

Însăși definiția stresului oxidativ este degradarea celulară, cu radicalii liberi care fac ravagii în țesuturi – de aici pierderea de colagen, rigiditate și dureri și așa mai departe.

Când organismul poate produce suficienți antioxidanți și este susținut prin dietă și antioxidanți suplimentari, nu numai că îmbătrânirea este oprită, dar și celulele în sine pot fi de fapt reparate și restaurate.

Helichrysum, ca remediu cu plante, este unul dintre astfel de antioxidanti, iar uleiul esențial îmbină capacitatea de ameliorare a stresului cu capacitatea antioxidantă și puterea antiinflamatoare pentru a oferi exact ceea ce are nevoie pielea pentru a începe să repare daunele de ani de zile!

Recomandare: Includeți uleiul esențial de helichrysum în amestecurile topice, precum și cu sare Epsom pentru băi aromatice relaxante, pentru ameliorarea stresului, îmbătrânirii și îngrijirii pielii în același timp.

 

Roll on helichrysum

Ulei esential helichrysum

doterra

Karanna Academy

PAGINA FACEBOOK

https://www.evolutiespirituala.ro/4-beneficii-ale-uleiului-esential-de-helichrysum-si-de-ce-este-numit-fantana-tineretii-2/?feed_id=90409&_unique_id=6549450ede6cc