new york g445c78ec1 1280

4 Lucruri de făcut dacă vrei să-ți schimbi viața

 

Conștientizarea este cel mai mare agent al schimbării” – Eckhart Tolle

 

Există două moduri de a trăi viața. Unul este o abordare mai reactivă, în care vă luptați atunci când întâmpinați provocări în viața personală sau profesională. Celălalt este unul proactiv, în care ești conștient de tendințele din interiorul tău și din jurul tău și iti iei placa de surf ori de câte ori lovește un val mare! Singura diferență dintre cele două este conștientizarea.

Conștientizarea vă împuternicește să faceți alegeri conștiente bazate pe o înțelegere a dvs. și a situației, să observați ce a creat alegerea dvs. și apoi să alegeți din nou. Acesta este motivul pentru care conștientizarea este puternică. Devenind conștient, preluati controlul. Simpla observare a gândurilor și comportamentului dvs. poate stimula acțiunea pozitivă.

 

Doar făcând un lucru simplu cum ar fi sa-ti urmaresti somnul poti reusi sa obtii informatii despre ceea ce te ajuta sa dormi sau dimpotriva, iti intrerupe somnul. La fel si cu mancarea, daca iti supraveghezi mesele vei vedea ca nu atat caloriile sunt importante cat cantitatea alimentelor si felul in care mananci. Constientizeaza asta si iti poti schimba modul in care mananci.

Vorbaria mentala, acel zgomot de fond format din ganduri te poate invata foarte multe lucruri iar pentru asta vei avea nevoie de un jurnal.

 

Conștientizarea este cunoaștere. Cunoașterea îți dă putere. Puterea facilitează schimbarea. În absența conștientizării, reacționezi la ce ti se întâmplă. Reacția ta va depinde apoi de experiențele și condiționările tale din trecut. Dacă în trecut ai depășit stresul mâncând, vei ajunge la gustarea ta preferată. Dacă experiența ta din trecut te-a învățat să ridici vocea pentru a fi auzit, vei striga cu ușurință atunci când ești ignorat.

Începi să crezi că ceea ce experimentezi este realitate atunci când de fapt experimentezi narațiunea creată de mintea ta ca o reacție la ceea ce se întâmplă în jurul tău sau chiar mai mult, la ceea ce s-a întâmplat in jurul tau.

Fără conștientizare, confundați ceea ce se întâmplă în mintea voastră cu realitatea. Ești la mila minții condiționate.

Conștientizarea se referă la restabilirea libertății de a alege ceea ce vrei, în loc de ceea ce îți impune trecutul a spus Deepak Chopra.

Cei mai mulți dintre noi nu știm de ce facem ceea ce facem, cum ne prezentăm și cum ne percep alții. Și, prin urmare, ne blocăm în tipare negative. Iată câteva modalități prin care vă puteți îmbunătăți conștientizarea, astfel încât să vă puteți îmbunătăți viața:

 

1. Practicați auto-reflecția

Acest lucru vă permite să faceți un pas înapoi și să vă adresați întrebări de sondare.

Așa cum a spus Ferris Bueller, „Viața se mișcă destul de repede. Dacă nu te oprești și te uiți din când în când, ai putea să o ratezi.”

Întrebați-vă: De ce am reacționat așa? De ce mă întristează asta? De ce sunt atât de împotriva acestui punct de vedere? De unde a venit această credință?

Acest lucru vă va permite să faceți conexiuni mai puternice. Vă va face convingerile mai puternice și vă va oferi combustibilul pentru a vă argumenta punctul de vedere în mod civilizat. De asemenea, te va face conștient de obiceiurile tale proaste și de modelele de gândire.

Auto-reflectarea iti poate arata că ai tendința de a mânca alimente nesănătoase atunci când nu ai dormit suficient, de exemplu. De asemenea, ca ai tendința de a te indeprta de oameni atunci când esti supărat, în loc să vorbesti cu ei calm. Știind aceste lucru despre tine, vei fi capabil să identifici acele obiceiuri nesănătoase și să alegi variante mai sănătoase.

 

2. Jurnal

Jurnalul este un instrument excelent pentru auto-reflectare, deoarece vă ajută să vă înțelegeți și să vă provocați gândurile și convingerile și este, de asemenea, un calmant incredibil.

Gândiți-vă la aceasta ca la o parcare pentru gândurile voastre. La fel ca spatele tău care se simte mai ușor atunci când îți dai jos un rucsac greu, mintea ta se va simți mai ușoară și mai puțin stresată odată ce îți vei arunca gândurile pe o bucată de hârtie.

Puteți face acest lucru o dată pe săptămână, o dată pe zi sau chiar o dată la două săptămâni. Tot ce aveți nevoie este un jurnal și un pix pentru a începe. Nimeni nu este atât de ocupat încât nu poate aloca cinci minute într-o zi pentru a scrie cateva ganduri intr-un jurnal.

 

3. Cereți feedback*

Există așa cum ai observat, un asterisc la acest punct. Trebuie să fii dispus să primești feedbackul pe care ți-l dă cineva fără să fii jignit sau să te cerți.

Dacă le puteți pune întrebări de sondare pentru a săpa mai adânc, chiar mai bine! Dacă nu vă simțiți confortabil cu oamenii care vă arată greșelile și neajunsurile in față, puteți întreba prin e-mail.

În acest fel, aveți timp să digerați ceea ce scriu oamenii înainte de a răspunde și va fi mai puțin probabil să reacționați ofensiv.

 

4. Ieșiți din zona de confort

Odată ce devii conștient de limitările tale, următorul pas este să le împingi la o parte și să faci față temerilor. Acest lucru ar putea însemna să stabilesti o limita in interactiunea cu cineva, după ce recunoști ca ai obiceiul de a permite oamenilor să profite de tine, sau să soliciți o slujbă de care ai fost interesat, după ce ai recunoscut că te reține frica de a nu fi suficient de bun.

Acesta este modul în care conștientizarea îți schimbă viața: când nu numai că recunoști ceea ce faci și de ce, dar în mod conștient alegi să faci ceva diferit.

 

Conștientizarea te face mai puternic. Cu conștientizarea, puteți să va reveniți mai repede după o confruntare sau o lovitura in viată.

Ești conștient de temerile și neajunsurile tale. Ai parcurs ciclul de suficiente ori pentru a înțelege ce le declanșează și cum poți scăpa de ele.

Conștientizarea vă permite să empatizați cu oamenii. Vă puteți raporta la cealaltă persoană pentru că acum cunoașteți semnele, după ce le-ați experimentat chiar dumneavoastră. Devine foarte ușor să intrați în pielea celuilalt în loc să-l judecați. De fapt, acest lucru va veni natural după un timp.

Agilitatea ta crește din cauza conștientizării tale. Vă puteți detașa în orice situație atunci când doriți și va puteți adapta după cum este necesar intr-un timp mult mai scurt. Cu alte cuvinte, ești capabil să te miști, să gândești sau să acționezi rapid.

Căutarea conștientizării descoperă necunoscutul și îl face cunoscut, deci chiar dacă nu poți acționa imediat asupra lui, cel puțin ești conștient de el, ceea ce este un mare plus.

Chiar daca aceste schimbări nu se fac peste noapte, ci pot dura zile sau chiar luni, important este sa faci primul pas, iar conștientizarea iți arata direcția de urmat. După aceea vei afla pe parcurs ce trebuie sa faci, dar pentru început trebuie sa mergi in direcția corecta.

 

  https://www.evolutiespirituala.ro/4-lucruri-de-facut-daca-vrei-sa-ti-schimbi-viata/?feed_id=52813&_unique_id=646f006bc9590