doTERRA ulei esential Busuioc Ocimum basilicum
doterra integrare uleiuri in corpGătitul cu ulei esențial de Busuioc / Basil
De la paste cu sos la orzotto, nu uita să dai o notă aromatică de ierburi, utilizând uleiul de Busuioc la preparatele culinare italienești. Prin simpla adăugare a unei picături de ulei de Busuioc la mâncare, poți obține o capodoperă culinară gustoasă și revigorantă. Păstrează un flacon de ulei de Busuioc în bucătărie, pentru a-l utiliza ori de câte ori vrei să adaugi această mirodenie aromatică la mâncare.
Utilizări
 • Adaugă-l la rețetele tale italienești preferate, pentru un gust de ierburi revigorant.
 • Ori de câte ori un preparat culinar savuros necesită Busuioc  / Basil uscat, înlocuiește ierburile cu ulei esențial de busuioc, pentru mai multă savoare.
 • Folosește uleiul de Busuioc / Basil  la salate, supe și pentru asezonarea cărnurilor sau a mâncărurilor savuroase, cu o aromă de pământ și ierburi.
 • Adaugă o picătură de ulei de Busuioc la vinegrete și sosuri; folosește-l pentru a stropi pâinea proaspăt coaptă sau a completa un aperitiv.
Indicații de utilizare
Pentru aromatizarea mâncărurilor.
Precauții

A se folosi doar diluat.  Nu consumați mai mult de o picătură pe zi. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. A se evita contactul cu ochii și cu mucoasele.

De ce Egipt?

Busuiocul crește spontan în regiunile tropicale și subtropicale. Există peste 150 de varietăți de busuioc cultivate în lume, dar uleiul nostru esențial de Busuioc este distilat din planta dulce de busuioc care se găsește în Egipt.

Cum funcționează?

Busuiocul este o plantă perenă și face parte din familia mentei. Planta crește până la 30-130 cm înălțime. Frunzele de busuioc pornesc de pe o singură tulpină, care produce ciorchini de flori albe în vârf. Uleiul esențial este distilat cu abur din frunze, care cresc până la o lungime de 3-11 cm. Sunt necesare aproximativ 3 kg de frunze de busuioc pentru a produce un flacon de 15 ml de ulei esențial.

Uleiurile esențiale dōTERRA sunt:

100% PURE: au certificat CPTG (Certified Pure Therapeutic Grade – Uleiuri esențiale Pure cu Grad Terapeutic).

În industria uleiurilor esențiale, acesta este cel mai înalt standard de calitate. Calitatea garantată de CPTG este la un nivel mult mai înalt decat cel ORGANIC.

100% SIGURE: certificat CPTG, fără urme de chimicale sau pesticide. Ele sunt în egală masură sigure pentru toate categoriile de vârstă: copii, adulți și pentru persoanele în vârstă.

FOARTE CONCENTRATE (POTENTE): au compuși activi naturali. Uleiul esențial este de 60-70 de ori mai concentrat decât planta din care provine.

CPTG doterra uleiuri esentiale grad terapeutic

Iată câteva dintre aceste teste:

 • Testarea organoleptică
 • Testarea microbiană
 • Cromatografia în gaz
 • Spectrometrie de masă
 • Spectroscopie infraroșie cu transformare Fourier (FTIR)
 • Testarea chiralității
 • Analiza izotopică
 • Testarea metalelor grele, etc.

 

testare uleiuri logoRezultatul acestor teste se face public pe www.sourcetoyou.com. Pe fundul fiecărei sticluțe de ulei esențial dōTERRA există un cod. Când introducem acel cod pe site, se poate vedea buletinul de analize, proveniența, data recoltării, a distilării, etc..

 

Standardul de calitate dōTERRA CPTG ne garantează nu numai faptul că uleiul esențial este 100% pur, ci și că are un profil chimic optim care să îi asigure eficiența terapeutică.
CPTG – Certified Pure Therapeutic Grade (Uleiuri esențiale dōTERRA Pure cu Grad Terapeutic Certificat), reprezintă cel mai înalt standard de calitate pentru uleiurile esențiale.

 

https://www.evolutiespirituala.ro/produs/busuioc-ulei-esential-pur-grad-terapeutic/?feed_id=30842&_unique_id=64223dd56beb9