EFT tehnici de eliberare emotionala

Terapie E.F.T.

Emotional Freedom Techniques™

Tehnici de Eliberare Emotională

 

“Cauza tuturor emotiilor negative este existenta unei întreruperi în circuitul energetic al corpului”

Gary Craig

EFT – Tehnicile de Eliberare Emotionala sunt un ansamblu de tehnici neconventionale, din grupa “terapiilor energetice de meridian”, care se adreseaza atat profesionistilor cat si neprofesionistilor, o metoda de vindecare si auto-vindecare atat a problemelor emotionale cat si fizice.

EFT este procedura care se mai numeste si acupunctura emotionala deoarece combina stimularea centrilor energetici din capetele meridianelor – prin batai usoare (presopunctura) – cu elemente de stimulare a emisferei cerebrale stangi (afirmatii, numarare) si ale emisferei cerebrale drepte (fredonare, rotiri de ochi), in timp ce ne indreptam atentia pe ceea ce inseamna durere, amintiri nefericite, emotii care ne provoaca disconfort, diferite adictii, pofte, etc.

In ce consta metoda?
In batai usoare asupra unor puncte: varful capului, spranceana, coltul exterior al ochiului, sub ochi, sub nas, barbie, clavicula, sub san, sub brat.

Aceasta metoda isi are originea in eforturile psihologului american Roger Callahan, care in anii ‘70 a reusit sa-si trateze pacientii folosind metode din medicina traditionala orientala si informatii din teoria cuantica a lui Einstein. Metoda sa (TFT – Thought Field Therapy) a fost preluata si imbunatatita de unul dintre studentii sai, Gary Craig, care este astazi cunoscut in toata lumea drept creatorul EFT – Emotional Freedom Techniques.

Tapping-ul sau EFT-ul este o tehnica extraordinar de puternica, situata intre presopunctura, meditatie si autohipnoza, cu ajutorul careia putem elimina negativitatea din corpul nostru si din viata noastra. Denumit si EFT (Emotional Freedom Techniques), tapping-ul este un fel de acupunctura pentru emotii, prin care stimulam anumite puncte ale meridianelor energetice.
Facuta in mod corespunzator, aceasta tehnica reduce durata procesului terapeutic de la luni sau ani la ore sau minute.
Pot fi eliminate probleme emotionale de o viata in cateva minute. Si, datorita faptului ca stresul emotional duce la crearea de dureri boli si dezechilibre in corpul fizic, foarte adesea EFT-ul inlesneste si producerea unor vindecari uluitoare la nivel fizic.

EFT este metoda prin care emotiile atasate unor ganduri sunt eliminate, asfel incat trecutul este eliberat de povara negativa si vom putea fi pregatiti de actiune.

Cum rezolvă EFT problemele emotionale  foarte intense şi/sau foarte vechi? În acelaşi fel în care rezolvă orice altă problemă emotională.

Pentru EFT, intensitatea unei probleme sau vechimea ei n-au importantă. Cauza este întotdeauna existenta unei întreruperi              în sistemul energetic şi, folosind Reteta de Bază pentru a o repara, se obtine vindecarea….indiferent de severitatea sau       vechimea problemei.

De ce calmează EFT atât de surprinzător  de bine problemele fizice? Aceasta e uşor de înteles în lumina atitudinilor             nou-apărute fată de existenta conexiunii minte-trup. EFT oferă dovada izbitoare a acestei conexiuni. Ce probă mai evidentă        poate dori cineva, decât să vadă schimbările din minte şi din corp, care apar ca urmare a ciocănirii sistemului energetic al trupului ?  Dar dovada merge chiar şi mai departe. Aplicând EFT pentru probleme emotionale, adesea se obtin efecte pozitive şi în problemele fizice.Probleme de respiratie dispar. Dureri de cap încetează. Dureri de încheieturi se evaporă. Simptomele sclerozei
multiple se îmbunătătesc. Lista ameliorărilor fizice rezultate din EFT este fără sfârşit.

Concluzia logică din toate acestea este că EFT efectiv se adresează oricărui factor emotional care contribuie la simptomele fizice. Odată eliminati aceşti factori, simptomele cedează.

Pentru a face o programare, apasati pe buton:

 

[av_productslider categories='1223' columns='4' items='4' offset='0' sort='0' autoplay='no' interval='5']