111

Cum sa dezvolti perseverența  

 

 

Perseverența înseamnă a continua să faci ceva în ciuda obstacolelor sau a dificultăților. Este una dintre cele mai bune calități pe care le ai deoarece perseverența te asigura ca succesul în eforturile tale este aproape garantat.

 

 

Pentru a persevera, trebuie să avem încredere că putem reuși cu adevărat. Dacă nu credem că succesul este posibil pentru noi, nu vom fi motivați să continuăm. Dar aceasta este dilema. Dacă nu avem prea multă încredere în noi înșine, vom renunța la eforturile noastre mai ușor, iar când renunțăm, evident că nu reușim și asta pare să dea credit ideii că oricum ar fi nu am putea reuși. Din păcate, acest lucru, sau mai bine zis acest mod de gandire, se poate transforma într-un obicei prost daca nu este atent identificata si solutionata corespunzator.

Dacă, pe de altă parte, credem că vom reuși, nu ne vom da bătuți. S-ar putea să întâmpinăm dificultăți mari sau chiar înfrângeri, dar pentru că noi credem că vom reuși în cele din urmă, chiar și cu eșecuri, doar ne schimbăm tactica sau ne adaptăm puțin obiectivele vom continua să încercăm. Deoarece continuăm să încercăm și să ne adaptăm, ne îmbunătățim foarte mult șansele de succes. Aceasta este esența „profeției auto-împlinite”.

 

Deci, în centrul succesului, se află capacitatea de a persevera. Dar pana a ajunge acolo, trebuie sa sti ce trebuie sa faci pentru a o obtine.

 

Cum încurajăm această calitate în noi înșine, cum sa dezvoltam perseverența?

 

Fi conștient de dorința ta de a renunța prea devreme și de adevărul că perseverența te va duce aproape întotdeauna la succes.

Cel mai bun exemplu de perseverenta il intalnim in natura, cand privim catre unul dintre Elementele pricipale: APA. Oricat de greu i-ar fi, si oricat de maleabila ar fi, apa reuseste in timp sa faca schimbari atat de mari incat pot lua dimensiuni colosale.

 

 

Când începeți un nou efort, promiteți-vă că îl veți încerca pentru o anumită perioadă de timp și ca nu veți renunța înainte de expirarea acestui timp. Scurtați intervalul de timp dacă aveți nevoie, dar indiferent de ce se intampla, țineți-vă promisiunea și nu renunțați înainte de timpul alocat.

Când sosește termenul limită, puteți decide dacă strategia dvs. funcționează și ar trebui să continuați în același mod sau dacă trebuie să faceți ajustări în strategia dvs. Permiteți-vă să abandonați o strategie în favoarea alteia după ce i-ați dat un interval de timp echitabil, dar nu renunțați niciodată la obiectivele dvs. Schimbați-va doar strategiile.

 

 

Karanna Academy©

 

Alte articole din categoria Spiritualitate

 

Vizitati-ne Pagina de Facebook  https://www.evolutiespirituala.ro/cum-sa-dezvolti-perseverenta/?feed_id=73822&_unique_id=64cf5d17b4271