curs aromaterapie 1

Curs Aromaterapie

Nivel I

curs aromaterapie

 

TIP CURS – BASIC

tip curs BASIC

CURS ACREDITAT INTERNAȚIONAL 

LOGOS IPHM IAOTH

Cursul de Aromaterapie se desfășoară online și vă puteți înscrie oricând

Abonament Lunar 4 Lecții / Lună 

SAU 

Acces integral GRATUIT pentru membrii echipei doTERRA KARANNA©*

 

DURATĂ CURS NIVELUL I : 9 LUNI + O LUNA BONUS GRATUIT!

40 DE LECȚII – MATERIALE SCRISE

 

  CE PRIMEȘTI ?

 

  40 de Lecții 

 

  Materiale – Instrumente specifice de lucru cu uleiurile esențiale 

 

  Infografice – Pentru o mai ușoară înțelegere a proprietăților uleiurilor esențiale 

 

  Abordare Holistică asupra corpului fizic și a corpurilor energetice subtile

 

  Uleiurile Esențiale și curățarea / echilibrarea Chakrelor

 

  Uleiurile Esențiale și Emoțiile

 

  Module de Specializare pe Aromaterapie

 

  Module de Specializare pe uleiurile esențiale și produsele doTERRA

 

  Certificat cu Triplă Acreditare Internațională – IPHM – IAOTH & Karanna©

 

10 BONUSURI!

 

  Acces la Platforma de E-Learning a Academiei Karanna© cu posibilitatea de a revedea de cate ori doriți, toate lectiile de curs anterioare.

 

  Tutoring pe toata durata de desfasurare a cursului (puteți adresa întrebări în scris, prin mesaje, în cadrul platformei de curs, Instructorului)

 

SIMFONIA CELULELOR – Simphony of the cells

 

150 utilizari ale celor mai folosite 10 uleiuri esentiale doTERRA

 

  PROGRAMUL dōTERRA™ 30-DAY CLEANSE

 

INFOGRAFIC – 50 de utilizari ale uleiurilor esentiale

 

INFOGRAFIC – 7 uleiuri pentru digestie

 

INFOGRAFIC – uleiuri pentru reglarea emoțiilor

 

INFOGRAFIC – uleiuri pentru somn

 

INFOGRAFIC – uleiuri pentru imunitate

.

.

PENTRU CINE ESTE CURSUL?

 

Cursul de Aromaterapie poate fi urmat atât de începători cât și de persoane cu experiența în domeniul terapiilor holistice, de ex. practicanți de yoga, meditație, mindfulness, terapeuți, etc. Cursul este structurat astfel încât să fie accesibil și util indiferent de nivelul actual al cursantului.

 

CE SUNT ULEIURILE ESENȚIALE?

 

Uleiurile esențiale sunt substanțe volatile extrase din plante (rădăcini, flori, semințe, frunze, scoarță sau tulpini). Atunci când simțim mirosul unei flori sau strângem în mână o frunză de busuioc sau de mentă, simțim mirosul uleiului esențial.

În natură, uleiurile esențiale reprezintă sistemul de apărare al plantelor împotriva dăunatorilor și paraziților, uleiurile sunt așadar sistemul imunitar al plantei. Uleiurile esențiale reprezintă esența plantei, sunt extrem de concentrate și pure.

S-a dovedit științific că fiecare ulei esențial conține sute de substanțe active, constituenți chimici naturali, iar profilul chimic, concentrația anumitor constituenți dau potența fiecarui ulei în parte.

Cea mai eficientă opțiune de tratament naturist pe care o avem la dispoziție, este reprezentată de utilizarea uleiurilor esențiale pure cu grad terapeutic – CPTG

CPTG doterra uleiuri esentiale grad terapeutic

.

DE CE SĂ FOLOSIM ULEIURILE ESENȚIALE?

 

Sunt antibiotice naturale, eficacitatea lor fiind dovedita încă din 1887 (Chamberland a evaluat stiințific virtuțile antibiotice ale uleiurilor esențiale, oregano și scorțișoara împotriva Bacilului anthracis).

În cazul antibioticelor de sinteză, utilizate în medicina alopată, avem doar 1-2 substanțe active iar “bacteriile” pot dezvolta rezistență, în acest caz fiind necesar ori să mărim doza, ori să schimbăm antibioticul.

Este dovedit stiințific că uleiurile esențiale conțin sute de compuși chimici (principii active), care acționează sinergic și în acest caz nicio “bacterie” nu poate să dezvolte rezistența (la atât de multe principii active) și tocmai datorită acestui fapt, uleiurile esențiale sunt la fel de eficiente de fiecare dată când le utilizam.

În plus, acțiunea substanțelor antibiotice (naturale) din uleiurile esențiale au o acțiune blândă, dar extrem de eficientă, neafectând în mod negativ flora intestinală.

Este dovedit stiințific că uleiurile esențiale sunt antivirale, sunt un suport excelent pentru corp în caz de răceli/viroze. Astfel, ele pot ajuta la prevenția infecțiilor.

Au o influență pozitivă asupra corpului nostru, iar atunci când difuzam uleiuri esențiale în cameră, purifică atmosfera în mai puțin de 10 minute.

La Universitatea Manchester (Anglia), s-a realizat un studiu care a arătat că nu a mai rămas niciun germen viu după dezinfectarea cu uleiuri esențiale: Stafilococul auriu, clostridia difficile, Escheria coli, etc. Eficacitatea uleiurilor esențiale este dovedită de cele peste 10.000 de studii existente.

.

CUM ACȚIONEAZĂ ULEIURILE ESENȚIALE?

 

Spre deosebire de antibioticele și antiviralele de sinteză, care nu pot trece de membrana celulară, uleiurile esențiale POT pătrunde prin membrana celulară.

Uleiurile esențiale trec chiar și prin membrana hematoencefalică, ajungând astfel în toate celulele corpului, unde susțin mecanismele proprii în procesul de vindecare.

Uleiurile esențiale se absorb rapid: în 20 secunde după aplicarea topică/pe piele, în 20 minute ajung la nivelul celular, în 3-4 ore se metabolizeaza și se elimină din organism exact ca un nutrient. Efectele lor sunt astfel atât locale, cât și sistemice.

.

CE ÎNVEȚI? – Scopul acestui curs

 

Scopul acestui Curs de Aromaterapie este de a pune bazele unor cunoștințe holistice necesare pentru înțelegerea modului de acțiune a uleiurilor esențiale asupra corpului fizic și a corpurilor energetice și modalitatea – mecanismul prin care acestea acționează.

De asemeni, acest curs, deși este un curs general de aromaterapie, are și module specifice pentru uleiurile și produsele doTERRA și este gândit ca un training de bază pentru consultanții doTERRA.

Hipocrate, considerat a fi părintele medicinei, ne învăţa încă din secolul 4 ÎEN că natura organismului uman poate fi înţeleasă doar dacă este privită ca un întreg.

În secolul 14 EN, Paracelsus susținea că boala şi sănătatea corpului uman se bazează pe armonia dintre om (microcosmos) şi natură (macrocosmos), iar ca rezultat al acestei idei hermetice de armonie, universul macrocosmic era considerat ca fiind prezent în fiecare microcosmos al unei persoane.

Părinţii Medicinei (Socrates, Hippocrates, Avicenna) şi alţii – practicau şi învăţau Medicina la modul holistic, metodele lor terapeutice adresându-se tuturor dimensiunilor fiinţei umane: corp, minte, suflet.

Medicina Holistică e medicina care tratează omul ca întreg – la nivel fizic, energetic, emoţional, mental şi spiritual.

Medicina alopată, adică medicina așa cum o cunoaștem noi astăzi și care este aplicată în spitale, defineşte sănătatea ca fiind absenţa bolii, aceasta definiţie bazându-se pe un enunţ negativ.

Denumirea de alopatie vine de la grecescul allos (diferit) şi pathos (suferinţă) şi este legată de numele cunoscutului medic german Samuel Hahnemann care, la începutul sec 19 pune bazele homeopatiei.

Prin acest termen el încearcă să definească medicina care se practica în toate spitalele vremii, pentru a o putea deosebi de noua metodă de tratament dezvoltată de el care se baza pe principiul similitudinii şi a cărei denumire vine de la grecescul homeos (asemănător) şi pathos (suferinţă).

Alopatia este o medicină a contrariilor şi cele mai multe dintre medicamentele pe care le foloseşte pentru tratamente au prefixul “anti”, de exemplu febra se tratează cu antitermice, durerea cu antialgice, tusea cu antitusive etc.

Este un tip de medicină familiar societăţilor occidentale şi reprezintă o abordare biologică a vindecării.

În ceea ce priveşte corpul, alopaţii timpurii au mers pe urmele lui Descartes, având o viziune mecanicistă asupra corpului şi separând-ul în părţi componente. Ei căutau cauze fizice ale bolilor şi încercau să numească, definească şi trateze anumite boli specifice organului respectiv.

În ceea ce priveşte partea spirituală, aceasta este separată total de tot ceea ce înseamnă sănătate şi vindecare, fiind de obicei privită ca o abordare non ştiinţifică.

Deşi medicina alopată recunoaşte că multe simptome au o componentă mentală (de exemplu stresul emoţional poate să ducă la ulcer sau dureri cronice de cap), abordarea sa generală este aceea de a suprima simptomele, atât cele fizice cât şi cele psihologice.

În medicina alopată, principala cauză a îmbolnăvirilor este considerată a fi acţiunea bacteriilor patogene şi viruşilor sau dereglările biochimice; în diagnosticarea bolilor se folosesc testele ştiinţifice, medicamentele, iar chirurgia şi radiaţiile fac parte dintre uneltele cheie în tratarea problemelor de sănătate.

 

CUM MĂ AJUTĂ ACEST CURS? CUM SE VA SCHIMBA VIAȚA MEA DACĂ URMEZ ACEST CURS?

 

Cursul de Aromaterapie este foarte detaliat, nu veți mai găsi în Romania un curs similar, nu la acest nivel de detaliu.

Cursul de Aromaterapie este Acreditat Internațional de Institutele PHPA si IAOTH. După finalizarea cursului și a examenului final, veți primi un Certificat acreditat de IPHM, IAOTH si KARANNA ACADEMY©, certificat cu care puteți să va înscrieți pentru o asigurare profesională și sa va deschideți un cabinet de practică.

Pentru consultanții doTERRA este instrumentul ideal pentru a își putea desfășura activitatea cu succes, având toate cunoștințele necesare și o Diplomă pentru a atesta acest fapt.

Credibilitatea unui consultant doTERRA este cu mult mai mare dacă se poate recomanda ca și terapeut acreditat internațional cu dublă specializare: generalistă și pe produsele doTERRA.

NOTA: acest curs de aromaterapie nu este un curs de acreditare oficial al doTERRA Company. Este un curs al Karanna Academy©, acreditat internațional de doua institute independente, IPHM – International Practitioners of Holistic Medicine și IAOTH – International Association Of Therapists și de Academia Karanna©.

KARANNA ACADEMY© A PRIMIT PREMIUL CORPORATE VISION PENTRU CEL MAI BUN FURNIZOR DE CURSURI DE TERAPIE ȘI CONSILIERE DIN ROMÂNIA

KARANNA ACADEMY© - PREMIUL PENTRU CEL MAI BUN FURNIZOR DE CURSURI DE TERAPIE ȘI CONSILIERE DIN ROMÂNIA

Pentru mai multe detalii despre Certificarile si Acreditarile Karanna Academy© si a Instructorilor Karanna©, ACCESAȚI ACEST LINK.

 

 

 

*CONDIȚII PENTRU ACCESUL GRATUIT LA CURS: 

  • Să fiți membru al echipei doTERRA KARANNA©

  • Să aveți un șablon LRP activ de minim 3 luni

  • Să aveți comenzi lunare de minim 100 de puncte

  https://www.evolutiespirituala.ro/curs/curs-aromaterapie/?feed_id=56436&_unique_id=647b8a9e59cf9