water lily g46a51d039 1280

Descopera scopul vietii tale in doar 3 pași

 

Care este scopul vietii este poate una dintre cele mai dificile întrebări la care noi, ca oameni, trebuie să încercăm să răspundem. Desi scopul vietii in general este un subiect mult prea amplu si este complicat de dat un raspuns in doar cateva cuvinte, gasirea scopului vietii personale reprezinta in sine o reusita nesperata pe calea trairii unei vieti implinite. În acest articol vom trece pas cu pas printr-un proces, explorând sentimentele și opțiunile dvs. și, până la urmă, ar trebui să aveți un instrument destul de solid pe care îl puteți folosi imediat în viața dvs., pentru a-i oferi o direcție semnificativă!

 

Există trei pași în procesul de descoperire a scopului vieții tale:

 

  1. Înțelegerea principiului alegerii
  2. Crearea „principiului de bază”
  3. Alinierea vieții tale cu acest principiu de bază

 

 

Înțelegerea principiului alegerii

 

Norman Vincent Peale are de spus despre puterea de a alege: „Cea mai mare putere pe care o avem este puterea de a alege. Este un fapt real, că, dacă ai bâjbâit in nefericire, poți alege să fii bucuros, în schimb. Și, prin efort, ridică-te în bucurie. Dacă ai tendința de a te teme, poți depăși acea nenorocire alegând să ai curaj. Întreaga tendință și calitatea vieții oricui sunt determinate de alegerile care se fac ”.

 

 

„Alegerea” este cea mai importantă activitate a minții voastre, deoarece făcând o alegere, vă proclamați si trimiteți dorințele către subconștient. Odată ce mintea subconștientă cunoaște dorințele voastre, va face orice pentru a le manifesta în viața voastră. Alegerile pe care le faci în viața ta devin obiectivul tău. Și, dacă sunteți sinceri în urmărirea lor, nu există niciun motiv pentru care nu ar trebui să le realizați.

 

Pe de altă parte, indecizia nu numai că creează frustrare și anxietate, dar poate confuziona și mintea subconștientă cu privire la ceea ce vrei. Dar este important ca alegerile pe care le faceți, să le faceți în conformitate cu dorințele, scopurile și aptitudinile voastre adevărate. Mulți dintre noi îi lăsăm pe alții să facă alegeri pentru noi sau ne facem alegerile în funcție de ceea ce credem că este „corect”, chiar dacă asta înseamnă că mergem împotriva dorințelor noastre. Ce este potrivit pentru cineva s-ar putea să nu fie potrivit si pentru tine, iar modalitatea de a face lucrul corect pentru tine este sa asculți ce-ti spune inima.

 

Deci, pentru început, faceți o listă de lucruri care vă interesează; lucruri de care v-ați bucurat întotdeauna, care vă fac să vă simțiți mai bine, care vă inspiră să mergeți mai departe, indiferent de obstacolele cu care vă confruntați. Îți place să faci ceva creativ sau ceva artistic? Îți place natura? Iti place marea? Îți place să îi ajuți pe ceilalți? Îți face plăcere să faci diferența în viața altora?

 

Indiferent ce vă interesează, scrieți-l și răspundeți la aceste întrebări:

 

  • Ce lucru îți place să faci?

 

  • Ce iubești la acest lucru și de ce?

 

  • Cum ai putea face acest lucru pentru a obține bani și pentru a putea sa-ti câștigi existența din asta?

 

 

Crearea principiului dvs. de bază

 

Următorul pas este să examinați lista pe care tocmai ați făcut-o și să aflați dacă există vreo temă recurentă. Poate că destul de des veti regasi in aceasta lista dorinta de a-i ajuta pe ceilalti, sau de a-ți ajuta părinții să facă față bătrâneții. Orice ar fi, încercați să identificați tema centrală a lucrurilor pe care vă place să le faceți și încercați să o puneți într-o propozitie scurtă și precisă.

Aceasta va fi „declarația dvs. privind misiunea”. Poate fi chiar un citat al unei persoane celebre sau o fraza filozofica care te-a influențat. Desigur, pe măsură ce crești, această afirmație ar putea evolua, dar esența ei va rămâne aceeași. Acum, scrieți aceasta declarație privind misiunea ta si ceea ce ti-ar place sa faci.

 

 

 

Alinierea VIEȚII tale cu principiul de bază

 

Ultimul pas în această călătorie este să îți trasezi drumul către scopul tău final și să începi să implementezi schimbări care sa te ajute să îți aliniezi viața de zi cu zi cu scopul tău de bază. Făcând aceste mici schimbări în stilul tău de viață, vei putea sa începi să trăiești acest principiu în fiecare zi. S-ar putea să dureze câteva zile, dar, devenind conștient de acest principiu care stă la baza vieții tale și gandindu-te la el intenționat, cu siguranță vei începe să simți diferența.

Dacă îți dai seama că îți place să fi în mijlocul naturii, planifică-ți o vacanța. Poate că o ieșire cu copiii tăi ar putea fi suficientă pentru a-ți recupera energia. Dacă descoperi că îți place să-i ajuți pe cei care au nevoie, începe să cauți oportunități de voluntariat. Pe de altă parte, s-ar putea să doriți chiar să vă schimbați locul de muncă sau să începeți o nouă afacere care să fie mai potrivită cu misiunea dvs.

Deci, iată-l! Urmând pașii descriși mai sus, veți fi pe drumul către găsirea și trăirea scopului dvs. Și, pe măsură ce parcurgeți acest proces, amintiți-vă cuvintele lui Steve Maraboli:

Ai fost pus pe acest pământ pentru a-ți atinge cea mai buna versiune, pentru a-ți trăi scopul și pentru a face asta intr-un mod curajos”.

 

 

Karanna Academy©

 

Alte articole din categoria Spiritualitate

 

Vizitati-ne Pagina de Facebook  https://www.evolutiespirituala.ro/descopera-scopul-vietii-in-doar-3-pasi/?feed_id=51364&_unique_id=6469f1f7335d5