GALBANUM 1

GALBANUM

– Uleiul vindecarii traumelor, multidimenionalitatii si al riturilor de trecere –

galbanum

 

.
Deschiderea portalurilor, rituri de trecere

„Este important să știm că fiecare ființă umană, de la naștere până când efectuăm tranziţia și punem capăt acestei existenţe fizice, se află în prezenţa unor ghizi sau a unor îngeri păzitori care ne așteaptă și ne ajută în tranziţia de la viață la viața de după moarte.“
Elisabeth Kubler-Ross

Practicanţii riturilor de trecere își desfăşoară activitatea în numeroase modalităţi, prin ritualuri sacre, Channeling, etc..

Ei sunt cunoscuţi și sub numele de „salvatori de suflete“, „pontifi“ şi „şamani“.

Ca atare, ei lucrează cu cei recent decedați cu sufletele pierdute care caută lumina, precum și cu grupuri mari de suflete care au murit după un eveniment catastrofal, cum ar fi un tsunami sau o bătălie.

Uleiul de galbanum are o istorie îndelungată de ajutor în munca ritualică a sufletului, prin formarea unei punți peste pragul sacru.

 

Informații botanice

Uleiul de galbanum este distilat din oleorășina lăptoasă a plantelor din specia ferula, inclusiv Ferula galbaniflua care creşte în munții din nordul Iranului.

Se fac incizii lângă baza tulpinii plantei pentru a elibera răşina aromata. Aceasta este, apoi, colectată. F. galbaniflua creşte până la 2 metri înălțime și are flori albe umbelifere.

 

Puterea legendară a galbanumului

Uleiul de galbanum a fost apreciat în Antichitate pentru calitățile sale ritualice și mistice, deoarece are proprietăți uşor narcotice care induc o stare de visare.

A fost menţionat în Biblie ca fiind unul dintre condimentele dulci folosite la obținerea tămâii sfinte.
În Antichitate, egipteni şi romanii îl foloseau şi ei ca tămâie, apreciindu-l ca agent de îmbălsămare, pe lângă utilizarea în scopuri cosmetice şi de parfumerie.

Este un ulei extrem de puternic pentru munca sacra, dar foarte puţine lucruri au fost scrise despre acest aspect al naturii sale, probabil pentru a-i împiedica puterea să cadă în mâini greşite.

Unele surse afirmă că Morgan le Fey, legendară moaşa a sufletului britanică asociată cu Regele Arthur și descendenţa sa din Insula Avalon, a folosit galbanum ca ulei de ungere atunci când lucra cu muribunzii.

 

Calitățile ezoterice ale galbanumului

Una dintre proprietăţile galbanum-ului o reprezintă posibilitatea de a extinde „corpul de lumină“ pentru a deschide portaluri. (Portalurile sunt căi interdimensionale cu două sensuri care se deschid în alte realități.) Aşadar, trebuie să fim întotdeauna precauţi atunci când lucrăm cu acest ulei, din cauza câmpului său energetic foarte puternic.

Pe lângă activitatea sa ca agent de trecere, galbanum este un mare învăţător al sufletului şi ne dezvăluie secrete — de la aspecte ale propriei umbre până la viziuni ale vieților trecute (care declanşează amintiri dureroase) sau informații din deformări temporale eterice.

Galbanum este un ulei pentru practicanți spirituali foarte experimentați, astfel că nu trebuie folosit cu uşurință și frivolitate ori de către cineva care nu este obişnuit cu acest tip de muncă.

 

Când să foloseşti galbanum

 

Apelează la sprijinul galbanum-ului când trebuie să comunici cu cei decedați și cu strămoşii.
El ajută sufletele celor care s-au sinucis să înţeleagă unde se află în Viaţa de Apoi. Atunci când este cazul, poate fi folosit pentru efectuarea unor ritualuri de vindecare pentru aceştia.
Galbanum este folosit şi pentru vindecarea traumelor sufleteşti resimţite de cei care au murit pe neașteptate.
Este posibil să-și fi părăsit corpul pământesc foarte rapid sau în mod şocant ca urmare a un accident, dacă moartea lor a fost foarte bruscă sau dacă au fost ucişi.
În plus, uleiul aduce liniştea oricui a murit în timp ce resimțea o frică imensă sau un şoc.
Vindeca traumele sufletești si spirituale.

 

Rădăcini karmice

Galbanum are conexiuni karmice cu Sirius. Cunoscută sub numele de Steaua Câinelui, Sirius nu este doar cea mai strălucitoare stea din constelația Canis Major, ci și de pe cerul nopţii.

Sirius a jucat un rol fundamental în mitologia egipteană antică. Una dintre numeroasele teorii despre Marea Piramidă de la Giza afirmă că axa sa sudică a fost construită în aliniere perfectă cu Sirius.
Steaua a fost asociată şi cu Isis, zeița mamă egipteană.

Numeroase societăți ezoterice consideră că Sirius este casa marilor învăţători metafizici şi spirituali care au trăit pe Pământ.

 

Aspecte esenţiale ale uleiului de galbanum

 

Ajută în munca ritualică a sufletului.
Este capabil să formeze o punte de legătură între cei Vii și cei morți.
Uşurează traumele sufleteşti pentru cei morți și cei vii.
Parfum cu notă verde şi proaspătă, cu o conotaţie lemnoasă.
Afinitate cu chakra coroanei.
.
Contraindicaţii

Galbanum este emenagog (capabil să ajute sau să inducă menstruaţia), astfel că trebuie evitat în timpul sarcinii.

Este un ulei sacru și trebuie tratat cu respect. Trebuie folosit doar de practicienii foarte experimentaţi, atunci cand se lucrează cu potențialul său de a transcende dimensiunile.

 

 

Karanna Academy©

Alte articole din categoria Spiritualitate

Vizitati-ne Pagina de Facebook  https://www.evolutiespirituala.ro/galbanum-uleiul-vindecarii-traumelor-multidimenionalitatii-si-al-riturilor-de-trecere/?feed_id=42607&_unique_id=644b5f4012e5b