couple 6653517 1280

Gândirea pozitivă întărește sistemul imunitar și crește longevitatea

 

Creierul se modelează în funcție de ce gândim, simțim și facem și acesta este motivul pentru care gândirea pozitivă este atât de importantă.

Gândirea pozitivă întărește sistemul imunitar și mărește energia vitală iar credința, blândețea și generozitatea sunt, de asemenea, esențiale.

 

 

Iată câteva sfaturi și explicații oferite de către profesorul doctor neurolog Constantin Dulcan sub forma de pasi de urmat in viata.

 

Primul pas este să înțelegem ce se întâmplă în creierul nostru.

Din 100 de celule într-o perioada de timp de 3 până la 4 luni, 50 din cele 100 celule devin neuroni care la randul lor se împart în două. Toate lucrurile funcționează cu + și -, cu excitație și inhibiție, astfel incat 25 de neuroni vor fi dedicați funcției de excitabilitate iar 25 funcției de inhibiție.

Tot ceea ce gândim noi și tot ceea ce ni se întâmplă are o reprezentare în diferite zone din creier. Între creier și periferie este un dialog permanent, între aria din creier care reprezintă mâna sau piciorul și membrele propriu-zise este un permanent dialog.

În momentul în care un segment se pierde accidental, aria respectivă fie se atrofiază, fie migrează spre o altă arie și o dublează ca funcțiune. Acest lucru este extrem de important.

În boala Alzheimer de exemplu, legăturile din creier se rup și omul nu mai are corelența lucrurilor, nu mai poate duce o idee la capăt. Nevăzătorii învață Braille pentru că lobul parietal care percepe sensibilitatea, este dublat ca funcționalitate.

De asemenea, lobul prefrontal are funcționalitatea mărită atunci când nevăzătorul aude sunetele. Prin antrenament, ne putem forma și utiliza funcționalitatea.

 

gandirea pozitiva sistemul imunitar longevitatea

 

Pasul doi este adăugarea de noi rețete neuronale.

Spre exemplu, cântatul la pian favorizează dezvoltarea ariei din creier responsabilă de coordonarea degetelor. Violoniștii au partea care lucrează pe coarde mult mai dezvoltată decât cealaltă.

Vorbim despre antrenamentul oricărei însușiri prin imagerie mentală: începem să ne imaginăm un lucru, să-l vedem cu mintea în realitatea lui și creierul nostru se antrenează și preia această funcție ca și cum ar fi reală.

Reacțiile noastre la imaginație sunt aproape de cele reale. Dacă citim, învățăm o nouă limbă sau noi noțiuni, se adaugă rețele neuronale noi. Așadar, putem spune că creierul se modelează în funcție de ceea ce gândim, simțim și facem.

Creierul este cel mai puțin rigidă structură din corpul nostru, refăcându-se anatomic și fiind funcțional în permanență. Unul dintre condiții este antrenamentul: creierul este ca un mușchi – dacă nu-l folosim se atrofiază.

 

 

Pasul trei: sentimentele pozitive produc hormonii stării de bine.

În funcție de semnificația lor, cuvintele, emoțiile, gândurile și sentimentele sunt procesate în arii diferite diferite din creier. Din punct de vedere biochimic, toate aceste sentimente devin hormonii bunei dispoziții: dopamină, endorfine, oxitocină. Mai mult, gândirea pozitivă favorizează și neurogeneza și aduce un tegument frumos și sănătos.

 

 

Pasul patru: atenție cum vă creșteți copiii

Genele se modifică în funcție de stres, alimentație, emoții, gândire, comportament, credințe și convingeri și aceste modificări pot fi transmise la urmași. Un copil care nu este iubit de părinți, pe măsură ce se dezvoltă și văzând ostilitatea părinților, va crede că lumea toată este ca ei, o lume ostilă și rea.

 

gandirea pozitiva sistemul imunitar longevitatea

 

Pasul cinci: alimentația

Să rămânem după fiecare masă cu o ușoară senzație de foame deoarece atunci când mâncăm până la saturație toate celulele grase se absorb imediat și se depun pe abdomen.

 

Pe scurt, ceea ce dorește profesorul să nu uităm sunt următoarele idei:

  • Intelege ce se intampla in creierul tau
  • Invata tot timpul ceva nou deoarece astfel iti dezvolti retaua neuronala
  • Sentimentele pozitive produc hormonii stării de bine
  • Atentie cum va cresteti copiii
  • Alimentatia conteaza foarte mult

 

Gândirea pozitivă întărește sistemul imunitar și crește longevitatea

 

Karanna Academy©

 

Alte articole din categoria Wellness

 

Vizitati-ne Pagina de Facebook  https://www.evolutiespirituala.ro/gandirea-pozitiva-intareste-sistemul-imunitar-si-creste-longevitatea/?feed_id=91894&_unique_id=6557c58fce1fe