life coaching

Life Coaching

life coaching 2

 

 

Ce este Life Coaching-ul?

Life coaching-ul este despre analiză și minimiza decalajul dintre realitate și vise. Este un proces care se concentrează pe descoperirea obiectivelor tale și se bazează pe o abordare holistică care implică planificare și acțiune în mai multe sfere ale vieții tale.

Oamenii au nevoie de îndrumare sub forma antrenamentului de viață atunci când trebuie să rezolve confuzia, să alunge îndoiala de sine, să ia decizii și deschida calea către realizarea viselor lor și a idealurilor.

Life coaching-ul este un proces gradual, prin care un antrenor ajută o persoană să sape sub suprafața gândurilor și
credințelor limitative și îi ajută să înțeleagă obstacolele interne ce stau in calea acestora catre succes și bunăstare.

 

Cum te poate ajuta un life coach?

Un antrenor (coach) ajută oamenii să examineze diferite gânduri din interiorul psihicului lor și îi ajută să analizeze ce este important pentru ei.

În timp ce clientul va lua toate deciziile finale asupra acestora, un coach îi poate ajuta să clarifice problemele.

Nivelurile crescânde ale stresului afectează în prezent performanța în muncă și satisfacția locului de muncă, relațiile, finanțele și bunăstare generală. S-ar putea să ne simțim pierduți sau infirmati sau poate pur și simplu avem o stare generala de dis-satisfactie fata de viata de zi cu zi. Nu este întotdeauna practic sau eficient sa cauti îndrumare de la cei dragi, deși acestia s-ar putea să aibă cele mai bune intentii.

Există diferite tipuri de life coach pentru fiecare cerința, grupa de vârstă, ambiție și stadiu al vieții. Life coaching-ul este un termen general care se refera la blocaje și provocări în domeniile relațiilor, locurilor de muncă, afaceri, finanțe și așa mai departe.

Un life coach de excepție este antrenat pentru a vă pune întrebări cheie care vă ajută să vă deblocați potențialul și să va ofere indicii din interiorul dvs, legate de motivație și credințe.

Viata poate fi uneori dificila și provocatoare. Fiecare dintre noi are diferite necesitati , frici si nesiguranțe care se exprimă într-un spectru larg a etapelor tranziției vieții.

Pentru a rezuma: un life coach face pentru mintea ta ceea ce un antrenor personal face pentru corpul tău.

Serviciile unui life coach au potențialul de a armoniza și echilibra viețile oamenilor. Pe măsură ce creștem putem experimenta o serie de emoții negative, cum ar fi vinovăția, resentimentele și nesiguranța, care ne împiedică sa înaintăm către succesul personal și profesional.

Life coaching-ul te ajută să descoperi adevăratele tale valori personale – despre care deseori nu suntem complet conștienți – și veti fi atunci capabili să acordati importanță acestor valori și să va adaptati viața pentru ceea ce este important pentru tine.

Mulți oameni trec prin viață, fără a se opri să se definească ei înșiși sau sa își faca bilanțul valorilor și credințelor. Acest fapt duce la confuzie și, în cele din urmă, ne mulțumim cu mai puțin decat ceea ce vrem.

Un life coach poate ajuta clienții să evite să se simtă epuizati, plictisiți sau neinspirat de sarcini care nu sunt importante pentru ei. Oamenii sunt capabili să-și modeleze viața în jurul valorilor lor și să isi modeleze viața astfel incat aceasta sa fie mai puțin stresantă și mai relaxantă.

Life coaching-ul înseamnă pur și simplu să evaluezi o situație și să te miști înainte din acel punct. Trăim vieți accelerate și deseori încercam să ne impovaram cu mai mult decât suntem capabili sa facem. Blocaje mentale ascunse ne pot face adesea să ne simțim copleșiți, stresați și deziluzionati de viață. De multe ori ne trezim ca urmarim obiective și vise pe care nu le-am avut niciodată inițial. În mod similar, putem sa devenim prea confortabili cu viața noastră și rămânem blocați în rutină și astfel sa pierdem motivația de a ne împinge pe noi înșine mai departe.

Ne putem simți adesea pierduți, confuzi sau neîmpliniți, fără a fi conștienti de ce ne simțim așa. Uneori, este posibil să avem nevoie de o schimbare sau este posibil să avem nevoie să ne schimbăm. Pentru noi, cauza poate fi obscură, dar un life coach poate ajuta la gasirea răspunsurilor.

Life coaching-ul poate ajuta la identificarea motivelor de bază ale nefericirilor și nemulțumirilor noastre. Adesea, putem atribui un motiv pentru o anumită cauză, dar, în realitate, poate fi o cu totul alta cauză pentru situatia in care ne aflam.

Oamenii pot fi deziluzionati pentru că nu sunt în stare să trăiască vieți care reflectă valorile și credințele lor. Valorile lor personale pot fi înăbușite, iar acest lucru poate împiedica atingerea obiectivelor lor.

S-ar putea să nu fie vorba despre servici, poate fi vorba despre un șef dificil sau un soț (sotie) care nu ne sustine si care ne face nefericiți – nefericirea apare când valorile noastre sunt ignorate sau neglijate.

Una dintre cele mai importante sarcini ca life coach este sa  ajuti clientul să identifice ceea ce doreste de fapt. Cei mai mulți dintre noi experimentăm confuzie și nu suntem siguri cu privire la ce ne face cu adevărat să ne simțim fericiți și împliniți.

Un life coach vă poate ajuta să vă analizați și să vă examinați viaţa. Un life coach vă poate ajuta să examinati balanta viața – muncă si problemele de echilibru intre acestea. Stresul nerezolvat duce adesea la consecințe negative asupra sănătății.

Când trăim vieți care nu sunt în sincronizare cu valorile noastre, ne simțim drenati, întrucât există întotdeauna un sentiment neplăcut ca ceva nu este bine. Chiar și deciziile pe care le luam este posibil să le simtim incorecte, din cauza conflictului interior.

Life coaching-ul presupune crearea de modalitati si cai de a trai in acord si în vederea realizării obiectivelor personale și profesionale.

 

Care sunt beneficiile Life Coaching-ului?

 

  1. Iti dezvolti încrederea în sine, stima de sine și elimini convingeri limitative. 
  2. Iti clarifici si planifici obiectivele (motivatiile)
  3. Iti imbunatatesti relatiile cu ceilalti
  4. Iti clarifici sentimentele si te ajuta sa le manageriezi (sentimente de teama, furie, durere, stres, tristete, etc)
  5. Creezi un echilibru intre viata personala, cea profesionala si celelalte domenii ale vietii
  6. Iti asumi responsabilitatea fata de tine insuti si iti îmbunătătesti angajamentul fata de propriile obiective.
  7. Te ajuta sa iti indeplinesti obiectivele prin planificare si urmarirea pasilor efectuati in atingerea acestora

 

ACREDITARILE NOASTRE LE PUTETI VEDEA ACCESAND ACEST BUTON :

 

 

  https://www.evolutiespirituala.ro/life-coaching/?feed_id=67228&_unique_id=64a8355875bf4