EU Spearmint 15 ml scaled 1
doterra integrare uleiuri in corpGătitul cu ulei de Mentă creață
Uleiurile esențiale sunt foarte potente în comparație cu condimentele și mirodeniile uscate sau alți agenți de aromatizare, așa că o cantitate infimă de ulei poate conferi o aromă foarte intensă mâncării. Când utilizezi ulei de Mentă creață la gătit, cel mai bine e să folosești metoda scobitorii –  introdu vârful unei scobitori curate în flaconul de ulei esențial și apoi învârte scobitoarea în mâncare. După ce ai amestecat bine, gustă să vezi dacă vrei să mai adaugi ulei sau nu.
Utilizări
 • Adaugă o picătură de ulei de mentă creață la deserturi, băuturi, salate sau aperitive.
 • Prepară-ți propria limonadă cu mentă răcoritoare, amestecând lămâi stoarse, apă, zahăr și o picături de ulei esențial de mentă creață.
 • Transformă tradiționalele fursecuri cu fulgi de ciocolată adăugând o picătură de ulei de mentă creață la aluat.
Indicații de utilizare
Pentru aromatizarea mâncărurilor.
Precauții

A se folosi doar diluat. Nu consumați mai mult de o picătură pe zi. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. A se evita contactul cu ochii și cu mucoasele.

Sursa produselor. De ce India?

Obținând materia primă pentru menta creață din zonele rurale din nordul Indiei, sprijinim sute de mici fermieri. Prin diversificarea culturilor cu cele destinate extracției de uleiuri esențiale, ca menta creață, reușesc să își crească venitul de 3 până la 5 ori.

Cum funcționează?

Menta creață este în mod obișnuit o plantă perenă, dar în India este cultivată ca plantă anuală și, drept urmare, produce un ulei esențial cu un profil chimic unic. Îi priește clima temperată și poate atinge între 27 și 100 cm înălțime. Fermierii pot cultiva menta creață în asociere cu culturile tradiționale ca grâul, cartofii și porumbul. De asemenea, cultivă prin rotație menta creață pe propriul teren după fiecare recoltă, astfel încât să aibă trei culturi diferite pe parcursul anului, în loc de una singură.

Fiecare fermier duce menta recoltată la o distilerie locală, situată în general la o distanță de cel mult 1 km de propria locuință. Întreaga parte aeriană a plantei (nu doar rădăcina) este distilată cu abur pentru a extrage uleiul esențial, proces care durează circa 8 ore.

 

Uleiurile esențiale dōTERRA sunt:

100% PURE: au certificat CPTG (Certified Pure Therapeutic Grade – Uleiuri esențiale Pure cu Grad Terapeutic).

În industria uleiurilor esențiale, acesta este cel mai înalt standard de calitate. Calitatea garantată de CPTG este la un nivel mult mai înalt decat cel ORGANIC.

100% SIGURE: certificat CPTG, fără urme de chimicale sau pesticide. Ele sunt în egală masură sigure pentru toate categoriile de vârstă: copii, adulți și pentru persoanele în vârstă.

FOARTE CONCENTRATE (POTENTE): au compuși activi naturali. Uleiul esențial este de 60-70 de ori mai concentrat decât planta din care provine.

CPTG doterra uleiuri esentiale grad terapeutic

Uleiurile esențiale dōTERRA sunt supuse la peste 100 de teste pentru a li se garanta puritatea de grad terapeutic certificat.

Iată câteva dintre aceste teste:

 • Testarea organoleptică
 • Testarea microbiană
 • Cromatografia în gaz
 • Spectrometrie de masă
 • Spectroscopie infraroșie cu transformare Fourier (FTIR)
 • Testarea chiralității
 • Analiza izotopică
 • Testarea metalelor grele, etc.

 

Rezultatul acestor teste se face public pe www.sourcetoyou.com. Pe fundul fiecărei sticluțe de ulei esențial dōTERRA există un cod. Când introducem acel cod pe site, se poate vedea buletinul de analize, proveniența, data recoltării, a distilării, etc..

Standardul de calitate dōTERRA CPTG ne garantează nu numai faptul că uleiul esențial este 100% pur, ci și că are un profil chimic optim care să îi asigure eficiența terapeutică.
CPTG – Certified Pure Therapeutic Grade (Uleiuri esențiale dōTERRA Pure cu Grad Terapeutic Certificat), reprezintă cel mai înalt standard de calitate pentru uleiurile esențiale.

https://www.evolutiespirituala.ro/produs/menta-creata-spearmint-ulei-esential-pur-grad-terapeutic/?feed_id=25881&_unique_id=63f24cc3ed84c