Esti născut pentru a fi optimist sau pesimist?
„Pesimistul vede dificultăți în fiecare oportunitate. Optimistul vede oportunitatea în fiecare dificultate”
– Winston Churchill
Un optimist, atunci când se confruntă cu o problemă, tinde să găsească avantajul situației și începe să găsească modalități de a rezolva problema sau modalități de a o întoarce in favoarea lui. Un pesimist, însă, ridică imediat mâinile și strigă: „Asta este; gata, s-a terminat. Nu mă mai descurc cu asta.” Sau se va distanța de problemă, pretinzând că nu contează. Aceasta se numeste negare și nu funcționează niciodată.
Potrivit celui mai important expert din lume în optimism, dr. Martin Seligman, toată lumea se naște optimistă. Și totuși, 95% dintre adulți sunt pesimiști, nu optimiști. Ce merge prost? Unii oameni văd paharul ca fiind pe jumătate gol. Alții îl văd ca fiind pe jumătate plin. Dar este chiar atât de simplu? Este posibil să fie puțin din ambele?
Când te gândești la asta, majoritatea oamenilor tind să fie uneori optimiști și alteori pesimiști. În mod ironic, de multe ori lucrurile se desfășoară în funcție de cum ne simțim în legătură cu situația. Dacă o persoană simte că ceva va merge bine sau se simte optimist într-o privința, de obicei pare să meargă bine. Același lucru este valabil și în cazul invers. Când cineva simte că ceva va merge prost, tinde să facă exact asta.
Un indiciu că ai de-a face cu un pesimist este o expresie simplă pe care o vor folosi în situații stresante – „Nu pot”. Pesimistul este neputincios, și aceasta neputinta se vede în răspunsul lui. Pus intr-o situatie similara, optimistul va răspunde cu – „Nu voi face asta”. Optimistul face o alegere conștientă, pe cand pesimistul doar reacționează.
Un optimist preferă să gândească mai pozitiv. Se concentrează pe ceea ce își doreste cu adevărat, nu pe ceea ce i s-ar putea întâmpla.
Gândiți-vă la următoarele afirmații:
– Optimiștii își ating obiectivele pentru că nu renunță niciodată
– Optimiștii atrag succesul în mod natural
– Optimiștii sunt mai fericiți, mai sănătoși și mai energici decât pesimiștii
– Optimiștii sunt mai ușor de tinut în preajmă, inspirând oamenii din jur să fie pozitivi
– Optimiștii trăiesc mai mult și suferă de boli din ce în ce mai puțin severe
– Pe lângă cele de mai sus, optimiștii au o calitate mai bună a vieții.
Toate acestea sunt probabil adevărate doar prin faptul că gândirea pozitivă a optimiștilor face ca situațiile provocatoare să nu fie chiar așa de rele.
Acum adevăratul optimism nu înseamnă să stai pe spate, să gândești pozitiv și să speri că totul va ieși bine. Optimistul așa vede lumea, mai degrabă pozitiv decât negativ. Înfrunta fiecare situație, fiecare problemă și fiecare ocazie cu o atitudine pozitivă; și așteapta mereu cu nerăbdare „beneficiile” pe care le va obține. Si tu ai de ales: „Schimbă-ți gândurile și iti vei schimba lumea”, a spus Norman Vincent Peale.
Totul se rezumă la faptul că atitudinea ta este o alegere conștientă. Dacă alegi pesimismul, alegi să vezi dezavantajul fiecărei situații, să judeci oamenii în mod nedrept și să trăiești nefericit tot restul vieții tale.
Pe de altă parte, dacă alegeți optimismul, vă împuterniciți să vedeți partea pozitivă a fiecărei provocări, să vedeti ce este bun în oameni, ajutându-i să vadă și ei ce este bine în viață. Luați măsuri pentru a vă îmbunătăți și mai mult propria viață și trăiți fericit cu prietenii și familia cărora le pasă de dvs. Fiind o persoana optimista, se stie deja ca asta genereaza atragerea tuturor lucrurilor bune către tine.
A alege să fii mai optimist și mai pozitiv nu înseamnă că nu vei întâmpina momente dificile, traume, pierderi și multe provocări, ci că vei avea mai multă putere de partea ta pentru a te ajuta să treci prin acele momente grele. Vei reveni mai repede și vei face alegeri mai bune, în loc să lași viața să te cuprindă. Vei învăța să fii proactiv, în loc să fii reactiv.
Dacă nu sunteti în mod natural optimist și pozitiv, nu va faceti griji. Puteți învăța cum să vă folosiți gândurile pentru a vă schimba atitudinea și emoțiile. Nu va fi ușor. Unele zile vor fi foarte dificile, dar o poți face. Invatarea creierului sa gandesca optimist este una dintre cele mai importante acțiuni pe care le puteți face pentru a vă îmbunătăți viața. Totuși, acest lucru nu vine automat doar pentru ca asa ati decicis acum. Este nevoie de efort. Este nevoie de conștientizarea deliberată și conștientă a gândurilor și sentimentelor tale. Și apoi este nevoie sa acționati în funcție de această conștientizare.
De fiecare dată când vă gândiți la un gând negativ, opriți-vă chiar acolo și întoarceți-l pentru a găsi aspectul pozitiv al situației. Faceți acest lucru de fiecare dată și construiți pe el. Va deveni un obicei să gandesti pozitiv și optimist cu privire la viața ta.
Iată un punct de plecare:
Exersează-ți „gândirea pozitivă” și „sentimentul pozitiv”. Acordați-vă permisiunea de a gândi noi gânduri și de a simți noi sentimente.
Poți fi cât de optimist îți dorești că vei atrage bogăție, pentru acea mașină nouă sau casă nouă. Acțiunea productivă ajută la împingerea lucrurilor în acest scop și astfel vei ajunge acolo.
Așa că ți-aș spune: Fii optimist! Așteaptă-te la ce este mai bun din viață! Gândește și acționează optimist si vei vedea cum viata ta incepe sa fie mai buna!
Karanna Academy©
Alte articole din categoria Spiritualitate
Vizitati-ne Pagina de Facebook https://www.evolutiespirituala.ro/optimist-sau-pesimist/?feed_id=10633&_unique_id=627d3c9b2c993