program mindfulness

Program Mindfulness 28 de Pași 

TIP PROGRAM – NIVEL MEDIU

tip curs MEDIU

PROGRAM ACREDITAT INTERNAȚIONAL 

logos

 

Programul se desfășoară online și vă puteți înscrie oricând.

Abonament Lunar 4 Lectii / luna

Este necesar sa aveti conexiune internet, desktop, laptop, tableta sau telefon.

 

 

DURATA PROGRAM: 7 LUNI

ACCES NELIMITAT TIMP DE 1 AN

.

sigla

  CE PRIMEȘTI ?

 

  28 de Meditații Mindfulness Ghidate – Înregistrate & Downloadabile

 

  28 de lecții 

 

  28 de materiale de curs in format electronic (PDF) – Downloadabile

 

  28 de Worksheet-uri (in format PDF) pentru auto-analiza – Downloadabile

 

  28 de exercitii  – Downloadabile

 

  Certificat de Participare apostilat si înseriat – Karanna Academy©.

 

2 BONUSURI!

 

  Acces la Platforma de E-Learning a Academiei Karanna©  cu posibilitatea de a revedea de cate ori doriți, toate lectiile de curs, timp de un an.

 

  Tutoring pe toata durata de desfasurare a cursului (puteti adresa intrebari in scris, prin mesaje, in cadrul platformei de curs, Instructorului)
.

sigla

 

PENTRU CINE ESTE PROGRAMUL?

 

Programul poate fi urmat atât de începători cât și de persoane cu experiență în domeniul evoluției spirituale, de ex. practicanți de yoga, meditație, mindfulness, etc. Programul este structurat astfel încât să fie accesibil și util indiferent de nivelul actual al participanților.

 

CE ESTE MINDFULNESS?

 

Oricine își poate îmbunătăți „starea mindfulness” și practica meditației, o poate transforma într-un obicei zilnic care devine „a doua natură” și poate începe să experimenteze mult mai mult calm, pace, energie și fericire zilnic… totul prin practicile prezentate in acest Program de Mindfulness de 28 de Pași, cu doar 15 minute de practică în fiecare zi.

Trăim într-o lume ocupată. Împachetezi rufele în timp ce ții un ochi pe copii și altul pe televizor. Îți planifici ziua în timp ce asculți radioul și mergi la serviciu, apoi îți planifici weekendul. Dar, în graba de a îndeplini sarcinile curente, s-ar putea să te trezești că ai pierdut conexiunea cu momentul prezent – pierzând ceea ce faci și cum te simți.

Ai observat dacă te-ai simțit odihnit în această dimineață sau că natura este în floare pe drumul tău către serviciu? Sau că au căzut frunzele si totul pare poleit cu auriu? Ai văzut primii fulgi anul acesta? Ai făcut vreun bulgăre de zăpadă?

Mindfulness este practica de a vă concentra atenția asupra momentului prezent și de a-l accepta prin observare. Mindfulness este deja in atentia oamenilor de știință și s-a dovedit a fi un element cheie în reducerea stresului și în starea de bine generală a persoanei.

Cultivarea mindfulness-ului are rădăcini în budism, dar majoritatea religiilor includ un fel de tehnică de rugăciune sau meditație care vă ajută să vă îndepărtați gândurile de la preocupările obișnuite către o apreciere a momentului și o perspectivă mai largă asupra vieții.

Profesorul emerit Jon Kabat-Zinn, fondator și fost director al Clinicii de Reducere a Stresului de la Centrul Medical al Universității din Massachusetts, a contribuit la introducerea practicii meditației mindfulness în medicina de masă și a demonstrat că practicarea mindfulness poate aduce îmbunătățiri atât în ​​simptomele fizice, cât și în cele psihologice, precum și schimbări pozitive în sănătate, atitudini și comportamente.

Există cercetări științifice care arată că atunci când îți antrenezi creierul să fie conștient, de fapt remodelezi structura fizică a creierului tău.

 

BENEFICII

 

În fiecare zi vei practica unele dintre cele mai bune instrumente și exerciții din lume pentru a-ți construi obiceiul de mindfulness.

 

Mindfulness îmbunătățește starea de bine. Crește capacitatea de conștientizare susține multe atitudini care contribuie la o viață mulțumită. A fi conștient face mai ușor să savurați plăcerile vieții pe măsură ce apar, vă ajută să vă implicați pe deplin în activități și creează o capacitate mai mare de a face față evenimentelor adverse.

Concentrându-se pe aici și acum, mulți oameni care practică mindfulness constată că sunt mai puțin probabil să fie prinși de griji cu privire la viitor sau de regrete față de trecut, sunt mai puțin preocupați de preocupările legate de succes, au o stima de sine crescută și sunt mai capabili de a forma legături profunde cu ceilalți.

 

Mindfulness îmbunătățește sănătatea fizică. Dacă o bunăstare mai mare nu este un stimulent suficient, oamenii de știință au descoperit că tehnicile de mindfulness ajută la îmbunătățirea sănătății fizice în mai multe moduri. Mindfulness poate ajuta la: ameliorarea stresului, la tratarea bolilor de inimă, la scăderea tensiunii arteriale, la reducerea durerii cronice, la îmbunătățirea somnului și la atenuarea dificultăților gastro-intestinale.

 

Mindfulness îmbunătățește sănătatea mintală. În ultimii ani, psihoterapeuții au apelat la meditația mindfulness ca un element important în tratarea unui număr de probleme, inclusiv: depresie, abuz de substanțe, tulburări de alimentație, conflicte de cuplu, tulburări de anxietate și tulburare obsesiv-compulsivă.

 

Mindfulness stimulează creativitatea: fie că este vorba de scris, de desen sau de colorat, toate au practici meditative însoțitoare. De asemenea, putem aplica mindfulness în procesul creativ.

 

Mindfulness întărește conexiunile neuronale: prin antrenarea creierului nostru în conștientizare și practici asociate, putem construi noi căi și rețele neuronale în creier, stimulând concentrarea, flexibilitatea și conștientizarea. Starea de bine este o abilitate care poate fi învățată.

 

Alte Tipuri de Beneficii ale Practicii Mindfulness:

 

Înțelege-ți durerea. Durerea este o realitate a vieții, dar nu trebuie să te conducă. Mindfulness vă poate ajuta să vă remodelați relația cu durerea mentală și fizică.

 

Conectează-te mai bine. Te-ai trezit vreodată privind în gol la un prieten, iubit, copil și nu ai idee ce spun? Mindfulness vă ajută să le acordați toată atenția.

 

Mai puțin stress. Există o mulțime de dovezi în aceste zile că stresul în exces provoacă multe boli și agravează alte boli. Mindfulness scade stresul.

 

Concentrează-ți mintea. Poate fi frustrant să ne rătăcim mintea de la ceea ce facem și să fim atrași în șase direcții. Meditația ne îmbunătățește capacitatea înnăscută de a ne concentra.

 

Redu zgomotul minții. Vocea sâcâitoare din capul nostru pare să nu ne lase niciodată în pace. Nu este timpul să-i dăm o mică pauză?

 

Redevino tu însuți. Reducerea stresului este adesea un efect al practicii mindfulness, dar scopul final nu este menit doar să fie reducerea stresului. Scopul mindfulness-ului este să activam funcționarea interioară a proceselor noastre mentale, emoționale și fizice.

 

 

Varianta cu acces integral instant a Programului de Mindfulness, mai jos:

  https://www.evolutiespirituala.ro/curs/nou-program-mindfulness-28-de-pasi/?feed_id=66038&_unique_id=64a2eef3e3c3a