hd wallpaper g81478dacb 1280

Realizarea obiectivelor propuse si modalitati simple de implementare

 

 

Te-ai întrebat vreodată cum unii oameni au tot ceea ce visează și pentru mulți rămâne doar un vis? Iată câteva sfaturi despre cum să vă ajutați să vă transformați visele în realitate. Din fericire, nu este o chestiune de genetică sau de noroc; depinde de strategiile de gândire pe care le folosim.

 

 

– Înțelege ce este important pentru tine

Dacă un obiectiv este în concordanță cu valorile noastre, obținem energie și motivație care ne conduc către obiectiv. Majoritatea dintre noi am experimentat acest tip de energie și motivație la un moment dat în viața noastră; poate Zile de naștere și Crăciun ca si copii sau ca adulți cumpărând o casă, căsătorindu-va sau așteptând cu nerăbdare o vacanță la soare.

 

Curios este cât de puțin direcționăm utilizarea acestui comportament către lucrurile pe care ni le dorim în viață. Pentru că petrecem puțin timp lucrând pentru a ne fixa obiectivele, avem o rată destul de mare de eșec în a le atinge.

 

Sunt sigur că ți-ai stabilit obiective in noaptea de Anul Nou. E deja ca o traditie, dar câte dintre acestea ai realizat? Ce a fost diferit, între cele pe care le-ai realizat și cele pe care nu le-ai realizat? Bănuiesc că pentru cele pe care nu le-ai realizat, costul sau efortul depus în termeni de timp, bani sau pierderea a altceva a fost prea mare.

 

Dacă avem o mai bună înțelegere a valorilor noastre, ne creăm obiectivele în concordanță cu ele și abordăm unele dintre celelalte domenii cheie enumerate aici. Așa suntem răsplătiți cu energia și motivația de a le îndeplinii – cu ușurință.

 

 

– Optimizeaza-ti utilizarea timpului

Pentru a ne optimiza timpul pentru a face ceea ce ne dorim, trebuie mai întâi să obținem o perspectivă mai bună asupra a ceea ce este important pentru noi și, după ce am făcut acest lucru, trebuie să facem distincția între activitățile zilnice: care sunt importante și urgente si care nu.

 

Din experiența mea, aceasta nu este o tehnică practicată în mod regulat; prea mulți oameni reacționează la activitățile care le sunt cerute sau sunt lăsate până la punctul in care devin urgente. Exemple în acest sens sunt lăsarea plății facturilor la utilități în ultimul moment sau munca sub un șef exigent sau intr-o organizație haotică. Odată înțeleasă, această tehnică esențială de gestionare a timpului este ușor de stăpânit.

 

 

– Începe cu ceea ce ai acum, gândindu-te la finalizare

 

Având ambele obiective stabilite care sunt în concordanță cu intențiile dvs. și timpul dvs. optimizat, trebuie să începeți sa va mișcați in acea direcție. Este important ca începutul să fie făcut având scopul final în minte și cu un grad de realism asupra resurselor care sunt disponibile acum.

Amăgirea este rezultatul plecării la drum fără o viziune realistă a situației prezente. Iar amăgirea se transformă curând în dezamăgire care, la rândul său, se transformă în frustrare și, în cele din urmă, în progres puțin sau deloc semnificativ. La sfârșitul zilei avem doar 3 resurse: energie fizică și mentală, timp și bani. Este esențial să învățăm cum să folosim în mod optim aceste resurse.

 

– Întâmpinarea provocărilor apărute

Nici un fel de planificare inițială nu va satisface orice variabila care poate apare la un moment dat. Mulți oameni consideră aceste evenimente neplanificate ca fiind probleme care împiedică progresul și de multe ori renunță în acel moment. Oamenii care reușesc sa îndeplinească ceea ce si-au propus nu sunt descurajați de aceste evenimente și sunt mai energici reușind sa descopere o bogăție de oportunități învăluite în aceste evenimente.

Cu o mentalitate corectă, călătoria către realizarea scopului propus poate fi privită ca o succesiune de oportunitati care vor sau pot consolida capacitatea de a reuși.

 

 

– Cum ne folosim imaginația

 

Toate ființele umane sunt binecuvântate cu imaginații incredibil de puternice. Oricum mulți își imaginează rezultate ale viitorului care nu vor fi în avantajul lor. Imaginarea unor rezultate negative duce la îngrijorare, stres și frică și ne consumă energia și motivația. Imaginarea unui rezultat pozitiv al viitorului eliberează mai multă energie și motivație de care avem nevoie pentru a reuși în obiectivele noastre. Din fericire, structura pe care o folosim în mintea noastră este aceeași atât pentru imaginația negativă, cât și pentru cea pozitivă. Și cu cunoștințele potrivite se poate folosi abilitatea care generează frică pentru a o transforma într-una care generează entuziasm și anticipare.

 

 

– Să ne stabilim bine obiectivele

 

Atunci când ne stabilim obiectivele, este esențial să luăm în considerare o serie de factori; o viziune convingătoare a modului în care vor fi lucrurile atunci când vom realiza obiectivul este la fel de importantă ca și o înțelegere clară a ceea ce vom pierde când îl vom avea. De multe ori pierderea probabilă ne împiedică să realizăm ceea ce ne dorim, deoarece nu ne-am adaptat gândirea în jurul pierderii.

Un prim exemplu în acest sens este renunțarea la fumat – mulți oameni nu reușesc să renunțe, deoarece o țigară le oferă o pauză valoroasă de 5 minute. Atunci când decideți ca aceasta pauză va fi luată în continuare în viitor, chiar daca nu mai fumati, șansele de succes sunt considerabil crescute. Sau un alt exemplu chiar mai bun decat acesta este urmatorul: Desi idealul tuturor in viata este sa fim sanatosi, anumite persoane ezita sa-si imbunatateasca starea de sanatate deoarece odata cu acest lucru, se priveaza poate de atentia celor din jur.

 

 

– Crede că este posibil

 

Mulți oameni au convingeri negative privind faptul ca obiectivul este realizabil, că îl vor atinge vreodată și chiar dacă este cu adevărat un obiectiv pe care si-l doresc. Este important să depășiți aceste convingeri, altfel acest mod de gândire va genera un auto-sabotaj. Din fericire, nu ne naștem cu un set de credințe fixe și cele pe care le dezvoltăm din copilărie pana in prezent pot fi schimbate.

 

Succes!

 

 

Karanna Academy©

 

Alte articole din categoria Spiritualitate

 

Vizitati-ne Pagina de Facebook 

  https://www.evolutiespirituala.ro/realizarea-obiectivelor-propuse-si-modalitati-de-implementare/?feed_id=91624&_unique_id=6555228fa661f