1 Quan Yin

Lavender Flame Reiki

quan+yin

Nu este necesar sa aveti initieri anterioare pe alte sisteme energetice.

Sistemul energetic Lavender Flame Reiki a fost primit prin channel de Andrea “Suraya” Meyers in 2001. Andrea “Suraya” Meyers este Andrea „Suraya” Meyers a studiat tehnici de vindecare timp de 15 ani.  Ea este hirotonisita de Chrysalis Healing Ministries ca Healing Minister (Preot Vindecator) și are initieri in mai multe sisteme energetice, inclusiv: Lightarian Reiki, Shamballa MDH, Blue Star Celestial Energy, Usui Reiki.

Lavender Flame Reiki este primul sistem din triada Lavender Flame Reiki – Silver Violet Flame Reiki – Violet Flame Reiki, urmate de octava superioara a benzii energetice pe care toate aceste sisteme conecteaza, Higher Clearing Ray.

Sistemul Lavender Flame Reiki este foarte eficient in terapii de vindecare, inclusiv pentru copii, plante si animale. Initierea in Sistemul Lavender Flame Reiki conecteaza la energia Maestrului Ascensionat Quan Yin, zeitate chineza omologa a Maicei din panteonul Crestin.

Sistemul Lavender Flame Reiki poate fi transmis in 2 initieri, un grad Practicant si un grad Master-Teacher, sau intr-o singura initiere care sa cuprinda ambele acordaje.

 

Lavender Flame Reiki, sau Flacăra Lavandă a lui Quan Yin cum mai este cunoscut acest sistem, este prima octavă a Flăcării Violet a Transmutării. Este parte a unei triade de energii provenite din acea flacără, şi anume mov, culoarea ametistului şi culoarea levănțicii. Sistemele aferente acestor trepte ale energiei, le-am prezentat mai sus.

 

Numele adevarat al lui Quan Yin este Kuanshih Yin și înseamnă „Cea care alina strigătele lumii”. Ea este onorata în Japonia și China. Este Bodhisatva și Maestrul Inaltat.

Se zice despre Kuan Yin ca era atat de preocupata de soarta umanitatii, incat atunci cand a primit iluminarea, ea a ales sa ramana in forma umana mai degraba decat sa o transceada ca energie pura. Si astfel va ramane pana ce fiecare fiinta va obtine iluminarea. Numele ei se traduce ca “cea care aude lumea care plange”; Kuan Yin isi avea salasul in insula paradisiaca P’u T’o Shan, raspunzand fiecarei rugaciuni adresate ei. Simpla rostire a numelui ei in rugaciune se spunea ca asigura salvarea de la orice agresiune fizica sau spirituala. Mai mult decat atat, adoratorii ei devotati ii respectau dovezile de mila si pace, abtinandu-se de la carne si traind in intregime fara violenta fata de alte fiinte.
Cateodata se spune ca Kuan Yin a trait pe pamant sub numele Miao Shan, o tanara femeie de o virtute neegalata. Desi tatal ei dorea sa o marite, Miao Shan a decis sa se retraga intr-o manastire care, contrar asteptarilor ei, era un cuib de vicii.  Tatal ei, auzind de prezenta ei la manastire si imaginandu-si ce era mai rau, i-a dat foc manastirii din temelii. Un curcubeu a urcat-o pe tanara in cer, unde moartea ei nevinovata i-a adus transmutarea in lumea divina.
Pe de alta parte, uneori circula legenda conform careia zeita (bodhisattva) s-ar fi “nascut” direct din lumina ochiului lui Amitabha Buddha. Deorece aceeasi legenda se povesteste si despre zeul (masculin) indian Avalokita, unii invatati au ajuns la concluzia ca Kuan Yin reprezinta o fuziune intre acea figura compasionala si miloasa cu cea a Zeitei tibetane a stelelor, Tara.
In oricare din variante, figura feminina a zeitei Kuan Yin a constituit, timp de secole, simbolul principal al compasiunii umane in Orient. Statuile ei o infatiseaza in vesminte fluide, vaporoase, si adesea cu coliere de aur la gat, insotita de fata-dragon Lung-Nu si de baiatul Shan Ts’ai. Adesea ea tine in mana ramuri de salcie sau bijuterii; ea face gesturi simbolice de generozitate si alunga teama si greutatile. De obicei considerata o zeita fecioara, ea este din cand in cand mentionata in cultura chineza ca un simbol al iubirii fizice, care poate fi intr-adevar o expresie a iubirii si compasiunii, asa cum indeamna Kuan Yin. Ea apare de asemenea ca un gardian al templelor, cu o mie de brate sau o mie de ochi, intotdeauna alerta si in garda. Asemenea statui au fost concepute ca ghizi pentru meditatie, dar cea mai eficienta meditatie era repetarea constanta a numelui lui Kuan Yin. Reamintirea interioara continua a pacii si generozitatii aduse de Kuan Yin aduc aceste aspecte si in toate aspectele vietii credinciosilor ei.
Kuan Yin este una dintre zeitatile cel mai mult iubite si slavite din traditia buddhista. Cunoscuta si sub numele de Kwan Yin,  Quan Yin, Quan’Am (Vietnam), Kannon (Japonia) si Kanin (Bali), ea este intruchiparea iubirii pline de compasiune si bunatate. Ea este izvorul Compasiunii, ea aude plansul tuturor fiintelor, avand o puternica similaritate cu figura Fecioarei Maria din cadrul crestinismului, mama lui Iisus, sau cu zeita tibetana Tara.
In multe imagini ea este infatisata purtand perlele iluminarii. Adesea Kuan Yin este infatisata turnand un suvoi de apa vindecatoare, “Apa Vietii”, dintr-un mic vas. Prin intermediul acestei ape, toti credinciosii si toate fapturile vii sunt binecuvantate cu pace fizica si spirituala. Ea tine in mana un snop de orez parguit sau un vas cu boabe de orez, ca un simbol al fertilitatii si durabilitatii. Dragonul, un simbol antic al inaltei spiritualitati, intelepciunii, puterii si al puterii divine a transformarii, este un motiv decorativ intalnit adesea in combinatie cu Zeita Milei.
Cateodata Kuan Yin este infatisata ca o figura cu multe brate, fie tinand in fiecare mana un alt simbol cosmic, fie exprimand o pozitie rituala specifica (o mudra). Aceasta o caracterizeaza pe zeita ca sursa si hrana pentru tot ceea ce exista. Mainile ei impreunate adesea formeaza Yoni Mudra, simbolizand uterul ca usa prin care se intra in aceasta lume prin principiul universal feminin.
Kuan Yin, ca o adevarata iluminata sau o Bodhisattva, a jurat sa ramana pe taramurile pamantesti si sa nu acceada in taramurile raiului pana ce toate celelalte fiinte isi vor fi completat propria iluminare, devenind astfel eliberate de ciclul plin de durere al nasterii, mortii si renasterii.
Exista numeroase legende care amintesc miracolele pe care Kuan Yin le face pentru cei care ii cheama numele. Precum Artemis, ea este o zeita fecioara care protejeaza femeile, le ofera o viata religioasa ca alternativa la casatorie, si le ofera copii celor ce si-i doresc.
Zeita Milei este unica in cadrul ierarhiei ceresti prin aceea ca este atat de libera de orice mandrie sau razbunare, incat ramane reticenta in a-i pedepsi chiar si pe cei carora le-ar fi utila o lectie mai dura.  Indivizi care ar fi putut fi condamnati la penitenta teribila in alte sisteme, pot obtine renastere si reinnoire, pur si simplu invocandu-i Gratia cu sinceritate absoluta si totala.  Se spune ca, chiar si pentru cel ce e deja ingenuncheat sub sabia calaului deja ridicata deasupra capului sau, o singura strigare din inima catre Bodhisattva Kuan Yin va face ca lama sabiei sa cada sfaramata pe pamant.
Multele istorii si povesti infatisand-o pe zeita par sa confirme ideea unei fiinte iluminate care intruchipeaza atributele unei compasiuni iubitoare, atotocuprinzatoare si neclintite, care este accesibila tuturor. Kuan Yin ne sfatuieste prin actiunile ei sa cultivam in noi acele calitati rafinate speciale, despre care se spune ca toate fiintele le poseda in mod natural, intr-o forma mai mult sau mai putin elementara.
Contemplarea Zeitei Milei presupune foarte putina dogma sau ritual specific, sau chiar deloc. Simplitatea acestei fiinte blande si ale cerintelor ei, tinde sa-i conduca pe credinciosii ei spre a deveni ei insisi din ce in ce mai plini de compasiune si mai iubitori. Un adanc simt al serviciului in slujba binelui celorlalti urmeaza in mod natural dupa orice semn de devotiune adus zeitei.

Toate energiile provenite din Violet au de-a face cu transformarea, transmutarea, purificarea, alchimia divină. În cazul Lavender Flame Reiki, în cea mai mare parte avem de-a face cu purificarea şi alchimia divină, care curăţă şi transformă experienţele nedorite, prin Lumină. Din experienţa mea cu această energie pot să vă spun că este deosebit de puternică şi eficientă în vindecări şi în meditaţie.

Flacăra Lavandă este o versiune mai blândă a culorii Violet. Lavanda calmează, ţine departe energiile negative, purifică câmpurile energetice şi echilibrează practicantul. Curăţă blocajele pe care le avem privitor la divinul feminin ca urmare a condiţionării sociale sau religioase. Aduce un sentiment de pace şi compasiune.

Aspectul de vindecare a lui Lavender Flame Reiki este acela că înconjoară boala cu un strat de iubire ghidând-o apoi afară din sistem.

Această energie ne învaţă că este bine să fim blânzi cu noi înşine, că nimic nu este câştigat prin auto-abuz sau prin comportament extrem.

Simboluri Lavender Flame Reiki:

lavender+flame

Simbolul Energiei Lavender Flame

isariel

Simbol Înger Isariel      

suriel
                           

 Simbol Înger Suriel