Taramurile & Sigiliile Devasilor / Spiritelor Naturii – Deva’s Realms & Seals ©

INITIERE KARANNA SPIRITELE NATURII DEVAS

Sistemul sau modalitatea de accesare a Taramurilor Devasilor / Spiritelor Naturii (Deva’s Realms & Seals © ) prin Siligiile acestora, este o modalitate hermetica si ezoterica de conectare cu Ierarhiile Device, cunoscuta din timpuri imemoriale, de catre initiati din toata lumea. In toate culturile lumii se vorbeste despre Devasi, fiind prezentati ca Spirite al Elementelor, ale Naturii, ca Ingeri sau Luminatori. Toate marile religii sau curente religioase au acceptat ideea existentei acestor entitati de Lumina, iar unele culturi le-au transformat in zeitati la care se roaga si in zilele noastre. De altfel Devasii au si fost unii dintre entitatile care au calcat in forma fizica pe acest pamant si au fost considerate zeitati ale acestei planete. (vezi Ishum, Zeus, Ishtar, Hermes, Thoth si multi altii). Nu toti zeii sunt Devasi, insa.

Se impune a se face o diferentiere intre Devasi si Ingeri, din punctul nostru de vedere: Devasii sunt entitati mai vechi, cu varsta astrala – cosmica mai mare decat Ingerii, care au fost creati la putin timp dupa acestia. Cronologic vorbind, in timp masurat in EONI, Devasii s-au nascut primii. Ca si aparitie sunt foarte asemanatori, de aceea sunt de cele mai multe ori confundati cu Ingerii. Diferenta cea mai „vizibila” este aceea de substanta si de vibratie. Dar aceste aspecte sunt destul de greu sesizabile la prima „vedere” si necesita o cunoastere mai profunda a Ierarhiilor Ceresti.

Sistemul pe care vi-l propunem, Deva’s Realms & Seals © (Taramurile & Sigiliile Devasilor / Spiritelor Naturii) – este un sistem energetic si ezoteric ce utilizeaza simboluri – Sigilii – ce reprezinta cai de acces catre taramurile Devasilor si modalitati de a ii contacta pentru protectie, evolutie spirituala, vindecare, etc.

Sistemul are 5 Nivele si cuprinde 4 sigilii majore si 33 de sigilii de acces.

Dupa initiere veti primi Manual si Certificat in format electronic (prin email).

Sistemul nu poate fi retransmis prin initiere.

Nu sunt necesare initieri anterioare.

Initierile se pot face in persoana sau la distanta.

Mai jos aveti cateva detalii despre Devasi si Ingeri, asa cum sunt ei reprezentati in diverse curente de gandire, culturale si religioase:

Elfi, Gnomi, Silfe si alte spirite ale naturii

Despre Spiritele Naturii si existenta lor, ne vorbesc toate povestile lumii, legendele strabune, cei care le vad, le simt, le aud, le inteleg si care, mai ales, le iubesc si le respecta. Tocmai despre aceste Fiinte de Lumina, va vom povesti in cele ce urmeaza. Trebuie sa fim constienti ca dincolo de ceea ce vedem, atingem si pipaim cu simturile fizice, se mai afla ceva care merita atentia noastra. Este un chip al Lumii care se afla in spatele chipului stiut de noi. Este un Mister al Vietii, care nu este ascuns decat celui care refuza explorarea, celui care se limiteaza prin ratiune, ignorand ca poseda si alte instrumente prin care poate cunoaste si colabora.

Ca sa intelegem Natura si sa putem comunica cu ea, trebuie sa acceptam ca este plina de Inteligenta, ca are nivele de Constiinta, asemanatoare cu ale noastre, ca are capacitate de a iubi si ca are nevoie de iubire si compasiune. Nici nu ar putea fi altfel, daca ne gandim ca este Opera Creatorului, care a pus o parte din Sine, in fiecare element al Vietii, inzestrandu-l cu toate valorile Sale.

Natura inseamna tot ce exista, indiferent de regnul din care face parte: mineral, vegetal, animal, uman, indiferent daca este inger, planeta sau galaxie. Viata pulseaza pretutindeni. In momentul in care inima noastra universala va accepta sa comunice, vom incepe sa intelegem ce spun Pomii si Florile, Norii si Vantul, Zapezile care cad si Pasarile care trec pe Cer. Vom intelege graiul Stancilor si al Muntilor, vom putea asculta sfaturile inteleptelor Ape si vom comunica cu Stelele.

Spiritele Creatiei

Ca sa intelegeti rosturile Naturii, trebuie sa faceti cunostinta, mai intai, cu Marile Entitati de Lumina, care guverneaza cele cinci Spirite, guvernatoare ale elementelor primordiale, prin care s-a definit Creatia: Spiritul Pamantului, Spiritul Apei, Spiritul Aerului, Spiritul Focului si Spiritul Etherului. Ele activeaza Principiile, Izvorul celor cinci nivele ale constiintei care sustin Eternitatea.

Spiritele Eterului ne vorbesc, ne inspira si ne modeleaza sufletele. Acestea pot fi simbolizate de parfumul emanat de fintele pe langa care trecem sau de mirosurile naturii: mirosul unei pajisti cosite, al unei stanci, al carbunelui, al prafului din drum udat, al pamantului reavan. Miresmele Naturii, in special ale florilor, au un rost precis in cadrul existentei umane. Ne amintesc de lumea divina si accelereaza procesul de vindecare. Absolut totul are miros. Constientizati miresmele Naturii! Astfel, sufletul vostru va regasi vibratiile inalte ale lumii divine, Lumea din care el insusi este parte.

Spiritele Focului, numite si Salamandre, intretin arderea Focului in Inima Naturii. Sunt fiinte nevazute care se ocupa de caldura Vietii si Lumina ei interioara, si se arata din cand in cand celor iubiti si buni. Pot fi vazute doar de Marii Intelepti, de Pustnicii devotati total divinitatii. Ele slujesc energia Focului si il raspandesc pretutindeni, pentru ca fara Caldura si lumina lui, nimic nu ar putea exista.
Focul este Spiritul inlantuit in Materie. El alimenteaza cu Viata, Focul Soarelui.

Spiritele Aerului se ocupa de Corpul Mental al Universului. Ele creaza Inteligenta tuturor Fiintelor. Acestea sunt numite Silfe. Ele populeaza aerul planetei, au sarcina de a pastra nealterata viata starii de agregare gazoasa in intreaga Creatie. Primenesc atmosfera, insufletind visele, aspiratiile Omului, pastrand puritatea Vietii. Au grija de transparenta, claritate si noblete. Pot fi vazute in zilele insorite, in interiorul Padurilor putin umblate, la malul Marii, pe crestele inalte ale Muntilor, dansand. Spirite Neinlantuite ale Naturii, ele calatoresc din fiinta in fiinta. Inteligenta lor deaseste pe cea a entitatlor din lumea Apei, a Pamantului si Focului. Elfii apartin tot Lumii Aerului si forma lor eterica aminteste de silueta umana, la scara foarte mica. Munca lor de baza e sa ingrijeasca Florile si sa le sustina cu energie de la inflorire pana ofilesc. Elful unei Flori ramane langa ea pani aceasta moare. Ei sunt foarte veseli, le place sa danseze, sa se joace, sa se bucure. Au grija de Lumina si Radianta Lumii Vegetale. Cand plecam dintr-o gradina, purtam fara sa stim, un vartej de Fiinte Eterate. Acestia sunt Elfii jucausi, care ne petrec plini de verva si candoare. Ei sunt responsabili cu intretinerea vietii Plantelor, a Florilor si de prospetimea frunzelor. Fiecare specie din Lumea Vegetala si Animala are un Spirit Guvernator care vegheaza evolutia speciei respective. De asemenea, un loc special il ocupa Elfii florii de cires. Aceste mici si gingase fiinte de lumina pura, care supravegheaza cresterea si rodirea plantelor de tot felul, sunt spiridusi. Ei cunosc multe lucruri care noua Oamenilor ne scapa. Ei ne ajuta sa recunoastem Semnele lui Dumnezeu.

Spiritele apei au grija de prospetimea Vietii, transparenta si puritatea ei. El guverneaza sentimentele si emotiile lumii. Fiintele ce slujesc apa au fost numite de strabuni: Naiade, Sirene si Ondine. Formele lor capata diferite infatisari, avind tendinta de a imita forma Omului. Cei ce le vad spun ca pot lua forme umane. Sunt mai mici decit oamenii si au o frumusete rapitoare. Aceste spirite s-au retras din ce in ce mai adinc in profunzimea Universului caruia le apartin si au intrerupt orice contact cu noi. Acum prefera linistea apelor de la inaltime, din Padurile batrane, mai putin umblate de Om, a Apelor singuratice sau a Muntilor de neatins.

In fine, Spiritul pamantului guverneaza si sutine Imparatia vazuta, Lumea manifestata, Materia. De asemenea, intretine vitalitatea Formelor Pamantului, Corpul Fizic al Universului, stimuleaza stabilitatea, vointa, echilibrul, fermitatea si demnitatea de a fi. Spiritele Pamantului pot fi intalnite in pesteri, in adancurile Pamantului, sub stanci, in munti, printre roci, in mici grote acoperite de muschi ale batranelor Paduri.
Mitologia tarilor nordice abunda in povesti cu zane, elfi si gnomi. Acestea vorbesc despre Gnomi ca despre gardieni ai bogatiilor din adancuri. Ei sunt de asemenea, considerati pazitori ai Portilor Pamantului. Ei ies si ne privesc din spatele radacinilor Arborilor batrani sau din crapaturile dintre stanci. Sunt pusi pe sotii, intind mici capcane si se amuza copios. Sunt sfatosi si plini de solicitudine, dar si foarte putin comunicativi. Cine le castiga increderea, le devine prieten pentru totdeauna. Rolul lor este de a ne invata supravietuirea. Fac parte din invelisul vital al planetei noastre. Lucreaza cu esenta mineralelor pe care o intretin si o dezvolta. Sunt modelatori ai Formelor. Ei framanta lutul Vietii, dandu-i o anume Forma, conform cerintelor Universului Manifestat.

Alte Spirite ale Pamantului sunt devasurile. Aceste Fiinte de Lumina, care coordoneaza schema prin care se distribuie fortele naturii, fiecarui regn sau specii in parte. Lucrul lor se savarseste in interiorul Semintelor. Stralucirea lor este aproape egala in intensitate cu cea a Soarelui. Poseda cheia evolutiei in cadrul oricarei fiinte. Sunt intelepte, rabdatoare si intelegatoare. Alimenteaza cunoasterea unei specii si ii inspira arta de a se dezvolta. Toate celelalte spirite sunt subrordonate intelepciunii lor.

Devasii si Ingerii in diverse traditii si culturi

Ingerii de lumină ai lui Dumnezeu sunt foarte bine cunoscuţi şi în tradiţia yoghină şi tantrică, unde sunt numiţi generic DEVA-şi („fiinţe de lumină”), în limba sanscrită sau LHA („entităţi superioare sublime”), în limba tibetană. [în această direcţie, este profund semnificativ faptul că numele oraşului LHASSA, capitala Tibetului, înseamnă pur şi simplu „oraşul (cetatea) îngerilor de lumină”, subliniindu-se prin aceasta nivelul spiritual deosebit de înalt al acestei aşezări, până în momentul invadării Tibetului de către China comunistă].

Fiinţând în lumile subtile invizibile, DEVA-şii sunt împărţiţi şi în cadrul tradiţiei orientale în 3 mari categorii (echivalente cu cele 3 triade angelice ale creştinismului), numite:

RUPA DEVA (corespunzând triadei inferioare: îngeri, Arhangheli şi întâietori)

RUPA ARUPA DEVA (corespunzând triadei intermediare: Stăpâniri, Virtuţi şi Domnii)

ARUPA DEVA (corespunzând triadei superioare: Tronuri, Heruvimi şi Serafimi).

În unele tratate, aceste 3 mari categorii de DEVA-şi mai sunt numite, KAMA DEVA-şi, RUPA DEVA-şi şi ARUPA DEVA-şi, aceste nume desemnând DEVA-şii (îngerii) din dimensiunea subtilă etherică şi astrală (KAMA DEVA-şii), din dimensiunea subtilă astrală şi mentală (RUPA DEVA-şii) şi, respectiv, pe cei din dimensiunea subtilă cauzală – cosmica (ARUPA DEVA-şii).
Totuşi, este important să reţinem faptul că în decursul timpului, termenul „DEVA” a început să fie aplicat în India, prin extensie, nu numai îngerilor, ci şi aşa-numitelor „spirite ale naturii” (gnomi, ondine, salamandre, zâne sau iele etc.) – o categorie aparte de entităţi ale planului eteric, prezentând o anumită predominanţă TATTVA-ică (de exemplu gnomii – PRITHIVITATTVA, ondinele sau sirenele – APAS TATTVA, salamandrele – TEJAS TATTVA, zânele, feele sau ielele – VAYU TATTVA.

Pe de altă parte, tradiţia orientală desemnează, generic, prin termenul „DEVACHAN” un anumit paradis astral, populat în special de aceste entităţi sublime (DEVA-şii). DEVA-şii produc şi ei, ca şi fiinţele umane, diferite forme-gând, care se disting însă prin strălucirea şi prin măreţia lor copleşitoare. De asemenea, culorile aurei unui DEVA sunt cu mult mai strălucitoare şi mai rafinate decât acelea ale unei făpturi umane neevoluate spiritual, ceea ce şi face ca viziunea lor să fie foarte greu de suportat de către oamenii grosieri sau neevoluaţi, de regulă aceştia fiind ca orbiţi de luminozitatea cu totul extraordinară a aurei DEVA-şilor.

.
În ceea ce priveşte structura subtilă a ARUPA DEVA-şilor (entităţi luminoase sublime, neconstrânse de o formă anume), ei pot fi cel mai adesea percepuţi prin clarviziune ca o sferă (sau ca un ovoid) de lumină intensă, de regulă alb-strălucitoare.

.
Ca o trăsătură generală – se mai spune în spiritualitatea orientală – intensitatea copleşitoare a fericirii este ceea ce caracterizează lumea DEVA-şilor. Această fericire permite, printre altele, savurarea celor mai elevate stări de beatitudine divină. Această fericire tainică, indescriptibilă şi inexprimabilă prin limbajul uman, nu părăseşte niciodată divinele fiinţe de lumină (DEVA-şii). În plus, datorită „transparenţei” lor complete faţă de Voinţa atotputernică a lui Dumnezeu, conştiinţa DEVA-şilor nu este niciodată chinuită de îndoieli, indecizii sau frământări interioare, ea fiind în schimb înzestrată cu o infailibilă şi divină intuiţie, care îi permite ca aproape întotdeauna, pentru un DEVA, „a gândi” să echivaleze cu „a înţelege profund”.

.
Şi tradiţia secretă tibetană prezintă, ca şi angelologia creştină, acelaşi tablou al Creaţiei, care este realizată nu direct de către Dumnezeu Tatăl, El fiind pururi transcendent, ci de îngerii săi de lumină, pe care i-a creat prin intermediul Marilor Puteri Cosmice. Reamintim, în acest sens, că termenul ELOHIM, care în Biblie (Geneză 1,1) este tradus prin „Dumnezeu” („La început, Dumnezeu a făcut Cerurile şi Pământul”), este în realitate pluralul de la EL sau ELI (Dumnezeu) şi are aici sensul de „Spiritele Divine”, desemnând astfel îngerii de lumină prin intermediul cărora Dumnezeu creează efectiv lumea. De asemenea, noi ştim că fiecare plan sau lume subtilă paralelă din manifestare are o anumită entitate divină guvernatoare, existând, de fapt, 7 asemenea entităţi (Persoane Divine) supreme, susţinând cele 7 niveluri informaţionale ale Universului, de la MULADHARA şi până la SAHASRARA; ele sunt numite în YOGA: BRAHMA, VISHNU, RUDRASHIVA, ISHVARA, SADASHIVA, ARDHANARISHVARA şi, respectiv, SHIVA. Aceşti supremi guvernatori ai fiecărei sfere subtile a Creaţiei, care corespund subplanului 7 (transcendent) al fiecărui plan (din cele 7 fundamentale), se manifestă prin intermediul ierarhiilor angelice specifice planului pe care îl guvernează.

.
Străvechiul text tibetan secret „Stanţele DZYAN” afirmă în această direcţie: „Noi [entităţile angelice sublime, numite generic LHA] suntem creaţi de cele 7 Fiinţe Divine Primordiale, prin intermediul Luminii Celei Vii a lui Dumnezeu” . Iar un comentariu ezoteric al acestui text secret adaugă: „Cele 7 Fiinţe Divine Primordiale au încredinţat crearea lumilor superioare care le sunt subordonate la 7 mari îngeri (LHA).”

Mai departe, acelaşi text adaugă: „Din suprema splendoare a Luminii lui Dumnezeu au fost proiectate în Spaţiu [AKASHA] energiile subtile dinamizatoare (SHAKTI-urile) ale ierarhiilor de lumină [este vorba aici de diferite tipuri de îngeri (LHA) numiţi în tradiţia tibetană secretă după cum urmează]; acestea sunt: „Esenţele ultime”, „Flăcările divin purificatoare”, „Elementele (Principiile) fundamentale”, „Constructorii divişi ai Universului” „Numerele”, „Cei fără de formă”, „Cei înzestraţi cu formă”, „Puterile” şi „Omul divin”, care este chintesenţa lor.”

.
Prin urmare, ierarhiile îngereşti sunt create gradat: pe măsura fragmentării, accentuării şi diferenţierii Luminii Dumnezeieşti primordiale, în procesul emanaţiei universale: „Astfel au fost creaţi ARUPA DEVA-şii şi RUPA DEVA-şii: dintr-o Lumină Unică au apărut 7 Lumini (cele 7 Fiinţe Divine Supreme sau cele 7 Spirite – ELOHIM – ale Prezenţei Divine]; apoi, din fiecare Lumină (din cele 7) au apărut alte 7 [ rezultând din 7 X 7 = 49 niveluri ontologice fundamentale ale manifestării, reprezentate de cele 7 planuri, fiecare având câte 7 subplanuri, care sunt toate generate de Lumina Dumnezeiască Supremă, Eterul Divin Suprem sau Energia Divină Creatoare Supremă, PARA SHAKTI, rezultând în final 7×7+1= 50 aspecte fundamentale ale Creaţiei”].

.
Există, de asemenea, se arată în tradiţia orientală secretă, 3 categorii principale de „Constructori divini” (un anumit tip de îngeri – DEVA sau LHA) şi tot atâtea categorii de Spirite (Logosuri) planetare, precum şi de LIPIKA-şi (o categorie angelică specială, aflată în strânsă legătură cu clişeele subtile AKASHA-ice), iar fiecare categorie din cele 3 este la rândul ei subîmpărţită în alte 7 subcategorii.

.
Ierarhia îngerilor Constructori ai Universului are ca misiune la nivel fizic crearea galaxiilor şi a sistemelor solare, a planetelor (într-un cuvânt, a Macrocosmosului), precum şi a Microcosmosului esenţial al fiecărei făpturi. Ei pot fi astfel asimilaţi eu câmpurile rezonante formatoare ale Universului.

.
Aşa-numitele „Spirite planetare” sunt acele entităţi divine (DEVA-şii) care animă şi protejează stelele şi planetele. Tot din această categorie angelică fac parte, aşa cum am arătat anterior, şi guvernatorii divini ai celor 8 direcţii ale spaţiului, numiţi, în tradiţia indiană LOKAPALA-şi (susţinători sau păzitori ai lumii), dintre care INDRA (la Est), YAMA (la Sud), VARUNA (la Vest) şi KUBERA (la Nord) sunt cei mai importanţi. Ierarhia LIPIKA-şilor este strâns legată de acţiunea şi manifestarea legii KARMA-ei la toate nivelurile acesteia: individual, colectiv, naţional, planetar, etc.

Cuvântul sanscrit LIPIKA. ce provine de la radicalul LIPI (scriere), înseamnă scriitor sau scrib. Aceste entităţi angelice sunt deci cele care „scriu”(imprimă prin intermediul unor câmpuri rezonanţe specifice) aşa- numitele „Anale AKASHA-ice” (memoria astrală universală).

Deoarece aceşti LIPIKA-şi proiectează, de la nivelul Mentalului macrocosmic, în obiectivitate (în diferenţiere) planul (arhetipul) ideal al Universului, plan după care ierarhia angelică a Constructorilor „reclădeşte” Universul după fiecare PRALAYA (disoluţie cosmică), ei (LIPIKA-şii) sunt în strânsă legătură cu „Cei 7 îngeri ai Prezenţei Divine”, cunoscuţi şi în tradiţia creştină. Ei sunt astfel nişte sui-generis „secretari” direcţi ai ideaţiei divine creatoare. LIPIKA-şii sunt legaţi, de asemenea, de destinul fiecărei fiinţe umane, ei fiind activi (manifestându-se) în special la naşterea fiinţei, permiţând, de exemplu, ca pe baza interpretării adecvate a conjuncturii astrale a acelui moment (conjunctură pe care ei o aleg în perfectă corelaţie cu KARMA acelei fiinţe), să se cunoască cu precizie principalele evenimente existenţiale cu care se va confrunta respectiva fiinţă umană dacă ea nu va face nimic pentru a-şi modifica în bine destinul.

.
Prin urmare, LIPIKA-şii sunt îngeri foarte puternici care guvernează şi aranjează într-o perfectă conformitate şi armonie cu Voinţa Divină, conjuncturile TATTVA-ice exterioare (macrocosmice) la destinul individual – care, după cum ştim deja, se reflectă în aura individuală printr-o anumită structurare specifică, de tip holografic, a TATTVA-elor şi permit ca printr-o justă înţelegere a acestor interferenţe subtile TATTVA-ice, – macro şi micro-cosmice (dintre exterior şi interior) – să se unifice în conştiinţă Trecutul, Prezentul şi Viitorul; prin urmare, ei (LIPIKA-şii) sunt foarte intim legaţi de energia timpului, care ştim că este o manifestare a Marii Puteri Divine KALI.

.
Ierarhia angelică a „Numerelor” este constituită în principal din aşa-numiţii „îngeri-Veghetori”, cunoscuţi în tradiţia creştină sub numele de EGREGORI, şi ea este, de asemenea, într-o strânsă legătură cu Ierarhiile îngerilor Păzitori.

.
O altă categorie de fiinţe de lumină (DEVA-şi) o constituie GANDHARVA-şii. În această direcţie se ştie că este vorba de entităţi celeste, pline de lumină, reprezentând şi manifestând armonia universală şi parfumurile delicate şi sublime. Din această cauză, tradiţional se afirmă despre GANDHARVA-şi că ei sunt „muzicienii” sau „cântăreţii” celeşti, întocmai ca îngerii-muzicieni sau cântăreţi care sunt cunoscuţi în tradiţia creştină. Despre ei se ştie că se hrănesc cu parfumuri subtile, delicate şi suave, iar în arta indiană clasică ei sunt reprezentaţi adesea având chip uman şi corp de pasăre; simbolic vorbind, în cadrul hinduismului, se arată că numărul lor este de 6333.

.
Asemănători cu GANDHARVA-şii, având şi ei tot rolul de muzicieni sau cântăreţi ai cerurilor (paradisurile subtile astrale) Sunt KINNARA-şii (KIMNARA-şii), entităţi luminoase care sunt reprezentate simbolic în arta indiană ca având corp uman şi cap de armăsar. Ei umplu cu armonii sonore extatice paradisurile astrale (în special sfera subtilă a lui KUBERA) şi se consideră, tradiţional, că ei sunt DEVA-şii (entităţile de lumină) care au revelat oamenilor ftiodul de construcţie a unor instrumente muzicale (de exemplu instrumentele clasice din muzica indiană), instrumente care se consideră că sunt capabile să redea şi pentru oameni, într-o anumită măsură, manifestările analoage ale armoniilor sublime, subtil-sonore, ale paradisurilor astrale.

.
Mai există, se arată tot în cadrul tradiţiei orientale secrete, multe alte categorii de fiinţe de lumină (DEVA-şi). Astfel, mitologia indiană arată că, simbolic vorbind, există 33 milioane de DEVA-şi mai importanţi, dintre care 33 sunt principali (câte 11 pentru fiecare dintre cele 3 lumi subtile paralele, dintre care, după cum ştim, cea mai elevată este lumea cauzală).

.
Reşedinţa tainică, sublimă, a DEVA-şilor, numită DEVA LOKA, este împărţită (ierarhizată conform PRINCIPIULUI FUNDAMENTAL AL FRECVENŢEI DE VIBRAŢIE cunoscut de noi ca fiind LEGEA REZONANŢEI) în 6 sub-niveluri, toate acestea fiind la rândul lor subordonate împărăţiei (sferei subtile) de lumină pură a lui Dumnezeii, BRAHMA LOKA (împărăţia lui Dumnezeu Tatăl).

.
Datorită acestei uluitoare vastităţi a mulţimilor de entităţi luminoase divine (DEVA-şi sau îngeri) există numeroase modalităţi tradiţionale de a le contacta telepatic, pentru a intra astfel în REZONANŢĂ cu ele în vederea obţinerii, de către fiinţele umane individuale, de către grupuri mari de oameni sau de către anumite comunităţi spirituale, a inspiraţiei, ghidării, ajutorului şi protecţiei lor.